Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan een hele klus zijn. Vaak begin je bij de grootste ramen, omdat de gordijnen daar het meeste impact hebben op de uitstraling van je interieur. Een dakraam is dan, zeker als die zich enkel op de zolder bevindt, vaak een ondergeschoven kindje. Toch is er voor VELUX ramen veel mooie raamdecoratie verkrijgbaar.

Hieronder lees je meer over VELUX raamdecoratie, zodat je razendsnel de perfecte gordijnen voor je dakraam kunt kiezen.

VELUX dakraam raamdecoratie

Waarom wil je dakraam raamdecoratie?

Het kiezen van goede gordijnen voor je dakraam, begint bij je eigen behoefte. Je kunt een gordijn plaatsen om verschillende redenen:

  • Verduisteren
  • Warmtewering
  • Controle over daglicht
  • Decoratie
  • Insecten weren

Afhankelijk van jouw woonwensen, kies je een gordijn dat daar het beste bij aansluit.

Het oog wil ook wat

Wat jouw belangrijkste behoefte ook is bij het kiezen van raamdeco voor je dakraam, het gordijn moet er sowieso goed uit zien. Als de kleur en stijl van de raamdecoratie aansluiten bij je interieur, is het gordijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens erg mooi.

natuurlijk licht in huis slaapkamer velux raam

Het juiste gordijn voor jouw interieur

Gelukkig valt er genoeg te kiezen. VELUX raamdecoratie is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en diverse types gordijnen en zonwering:

  • Vouwgordijnen
  • Plissé gordijnen
  • Rolgordijnen
  • Jaloezieën
  • Rolluiken

Raamdecoratie VELUX dakraam vouwgordijn

Het soort raamdecoratie dat je kiest, heeft natuurlijk grote invloed op de uitstraling van je interieur. Kies dus iets dat de juiste sfeer uitstraalt en eventueel ook past bij de gordijnen die je koos voor de rechte ramen in huis.

raamdecoratie VELUX dakraam

De bediening van je gordijn

Als je het soort gordijn hebt uitgekozen en weet welke kleur je raamdecoratie moet hebben…dan rest de vraag welke bediening je daarbij handig vindt. Wil je het gordijn bedienen met een handgreep of liever met een koord? En wil je dat links of rechts van het raam? Bekijk de mogelijkheden voor het gordijn van je keuze en kies de optie die het best bij je past.

VELUX raamdecoratie jaloezie dakraam

Voor ultiem gemak kun je ook nog kiezen voor een geautomatiseerd gordijn…dan open of sluit je de gordijn met een druk op de knop óf via een tijdsklok.

VELUX raamdecoratie dakraam

Inmeten niet nodig!

Heb je een mooi, stijlvol gordijn met handige bediening voor je dakraam kunnen vinden? Dan komt nu het beste nieuws: inmeten is niet nodig. Leg de rolmaat en je notitieboek maar weer weg, want bij Veluxshop hoef je enkel het typenummer van je raam in te voeren. De webshop verkoopt raamdecoratie voor ieder type VELUX raam en als leverancier weten ze precies welke maat gordijn een raam nodig heeft. Dat scheelt!