De één gaat voor een standaard eettafel, een grote eettafel of juist een kleintje en de ander kiest liever iets bijzonders. Een unieke eettafel kan de blikvanger van je woon- of eetkamer zijn. Daarmee wordt iedere maaltijd een feestje! Wij geven je 4 redenen om te kiezen voor een unieke eettafel.

Voordelen van unieke eettafels

Lang waren vrijwel alle eettafels van hout. Dat is stevig en duurzaam en dus een goede keuze. Toch zien we de laatste tijd steeds meer eettafels opduiken van andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen eettafel, een betonnen eettafel, een eettafel van marmer of een eettafel keramiek. Stuk voor stuk prachtig! De voordelen van unieke eettafels:

#1 Veel vrijheid qua kleur en vorm

Een unieke eettafel kan, letterlijk, allerlei vormen hebben. Rechthoekig is vaak praktisch, maar wat dacht je van een ovale tafel, een ronde tafel of een boomstamtafel? Je kunt materialen combineren en ook qua kleuren, structuren en tinten valt er veel te kiezen.

#2 Een statement piece in de eetkamer

Een unieke eettafel kan een weerspiegeling zijn van jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. Het is een goede manier om de eethoek te personaliseren. Met de eettafel als blikvanger trek je de aandacht van iedereen die binnenkomt en komt de ruimte echt tot leven!

#3 Kwaliteit en duurzaamheid

Grote kans dat jouw unieke eettafel van veel hogere kwaliteit is dan eettafels die in massa zijn geproduceerd. Wanneer je kiest voor een bijzondere tafel, kun je ervan uitgaan dat deze met zorg en aandacht voor detail is gemaakt. One-of-a-kind eettafels zijn vaak ook een stuk duurzamer. Je kunt er dus jarenlang van genieten.

boomstamtafel

#4 Extra functionaliteiten

Een unieke eettafel kan ook functionele voordelen bieden. Zo kunnen sommige unieke eettafels bijvoorbeeld worden uitgebreid om meer gasten te ontvangen. Andere eettafels kunnen worden uitgerust met ingebouwde opbergruimte, waardoor de eetkamer netjes en opgeruimd blijft.

Zoektocht naar de perfecte unieke eettafel

Ga je op zoek naar een nieuwe eettafel? Het helpt om vooraf te bedenken wat je wensen zijn qua materiaal, vorm, aantal zitplaatsen en functionaliteiten. Bij Houweling Interieur vind je tal van bijzondere eettafels. Daar zit vast ook een mooi exemplaar bij voor jouw nieuwe eethoek.