Op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan zul je al gauw merken dat er enorm veel keuze is. Iedere gordijnsoort heeft voor- en nadelen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van vouwgordijnen.

Geschikt voor ieder interieur

Denk je dat vouwgordijnen niet bij jouw interieur passen? Dan heb je het waarschijnlijk mis! Dankzij de enorme keuze qua materialen, kleuren en uitstraling is er voor bijna ieder interieur een geschikt vouwgordijn te vinden. Van stoere linnen gordijnen tot glanzend witte vouwgordijnen.

Gezellig en sfeervol

Vouwgordijnen stralen iets gezelligs uit en geven je interieur een knusse look. Dat komt door de stijl van de gordijnen en vaak ook door de stof. De sfeervolle gordijnen zijn dan ook een mooie aanvulling voor jouw knusse landelijke interieur, je boerenkeuken of je robuuste woonkamer.

Controle over lichtinval en privacy

Zeker bij ramen waar zonlicht vaak fel naar binnen schijnt is het fijn om controle te hebben over de lichtinval. Met vouwgordijnen kun je zelf bepalen hoe ver je het gordijn voor het raam laat zakken, zodat er ook nog daglicht binnenkomt. Daarnaast zijn de gordijnen verkrijgbaar in diverse gradaties van verduistering: semi-transparant, inbetween en verduisterend. Ook wat dat betreft heb je dus zelf controle over de lichtinval.

Elektrische vouwgordijnen in de keuken

Zoals je de gordijnen kunt gebruiken om de lichtinval te bepalen, zo kun je ze ook inzetten voor privacy. Van volledig gesloten tot helemaal open of ergens daar tussen in. De inbetween vouwgordijnen geven nog zicht naar binnen terwijl andere stoffen inkijk van buiten volledig voorkomen.

In no-time weer schoon en fris

Niemand zit te wachten op gordijnen waar je qua onderhoud een hoop werk aan hebt. Wat dat betreft zit je met vouwgordijnen goed! Ze worden niet snel vies én kunnen makkelijk gewassen worden. Hebben er bijvoorbeeld kinderhandjes aan je gordijnen gezeten? Dan kun je de gordijnen gemakkelijk los maken en in de wasmachine doen. Ideaal! Je kunt ze daarna vochtig terughangen zodat ze voor het raam kunnen drogen. Zo zijn je gordijnen snel en moeiteloos weer helemaal fris.

verduisterende vouwgordijnen

Met vouwgordijnen bespaar je op je energierekening

Met vouwgordijnen houd je de warmte in huis! ’s Avonds, als de gordijnen dichtgaan en de verwarming aan, voorkomen de gordijnen dat de warmte via het raam ontsnapt. Dat scheelt stookkosten. Gordijnen die voor de verwarming hangen belemmeren soms de doorstroming van de warmte van de verwarming. Vouwgordijnen bedekken enkel de ramen en zitten die doorstroming niet in de weg. Zo is het snel lekker warm in huis én bespaar je ook nog eens op je energierekening!