Is je badkamer toe aan een opfrisbeurt? Dan is het tijd om aan het werk te gaan. Een paar kleine klusjes of juist een complete verbouwing…met deze 4 tips voor het renoveren van jouw badkamer ga je goed van start.

Tip 1 renoveren badkamer: Maak een plan

Schrijf vooraf goed op wat het plan is. Bekijk je huidige badkamer en gebruik de plus- en minpunten daarvan in het ontwerp van je nieuwe badkamer. Houd daarbij ook goed rekening met de mogelijkheden en de moeilijkheden. Vanwege de bestaande aansluitingen is sanitair vervangen beduidend minder werk (en goedkoper) dan het verplaatsen van sanitair bijvoorbeeld. 

badkamer renoveren

Tip 2: Een beetje (of heel veel) luxe mag best!

Je begint en eindigt iedere dag in de badkamer. Dat mag dus best een plek zijn waar je je fijn en ontspannen voelt. Met luxe badkamermeubels creëer je een heerlijk spa-gevoel en kom je in je badkamer voortaan volledig tot rust. Luxe design en fijne handigheidjes in de badkamer horen dus zeker thuis in je nieuwe badkamer.

Tip 3: Vergeet de verlichting niet

De tijd dat één lamp in de badkamer voldoende was is lang geleden vervlogen. De verlichting hoort bij het interieur van je badkamer en bepaalt deels de sfeer. Een belangrijk item dus om mee te nemen bij de renovatie van je badkamer

Spotjes zorgen voor goed verdeelde en subtiele verlichting. Tijdens het badderen is zacht licht heerlijk ontspannend. Maar wanneer je ’s ochtends wakker moet worden en kapsel en make-up moet doen is fellere verlichting een must. Vergeet dus niet een dimmer aan te sluiten op de lampen in de badkamer. Daar ga je nog veel plezier van hebben!

badkamerverlichting
TIP: Denk ook aan subtiele verlichting achter spiegels en onder de wastafelrand. Hierdoor krijgt je badkamer nóg meer sfeer!

Tip 4: Bestel sanitair online

Natuurlijk kan er sanitair zijn dat je graag eerst in het echt ziet voor je het bestelt. Maar over het algemeen geldt wel dat online bestellen geld én gedoe scheelt. Bestel bijvoorbeeld bij bouwbestel.nl. Sanitair, onderdelen, spiegels en tegels worden dan bij je thuis bezorgd, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan met het renoveren van jouw badkamer.

badkamer renovatie