In de wereld van de gordijnen is van alles te koop. Plisségordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en normale gordijnen bijvoorbeeld. Maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste verschillen en voordelen? In dit artikel vergelijken we twee opties en bekijken we waarom rolgordijnen beter zijn dan normale gordijnen. 

Rolgordijnen raamdecoratie

Voor ieder wat wils

Natuurlijk hebben zowel rolgordijnen als normale gordijnen pluspunten. En afhankelijk van je woonwensen en interieur kies je liever voor de één of voor de ander. Waarom wij denken dat rolgordijnen vaak een goede keus is? We zetten het voor je op een rijtje:

Betere controle over lichtinval

Normale gordijnen heb je in de meeste gevallen óf open óf dicht. Met rolgordijnen heb je op dat gebied meer keuze en bepaal je helemaal zelf hoe ver je de gordijnen wilt openen of sluiten. Met rolgordijnen heb je op die manier meer controle over de lichtinval én over je privacy.

Lekker donker in de slaapkamer

Voor de slaapkamer kies je in de meeste gevallen voor gordijnen van een verduisterende stof, zodat het in de kamer lekker donker wordt. Kies je voor rolgordijnen met zijgeleiding dan sluit het rolgordijn het raam volledig af en piept er dus ook geen licht door kieren aan de zijkant. Combineer dat met verduisterend materiaal en je kunt een kamer tot wel 95 procent verduisteren.

Rolgordijnen passen bij ieder interieur

Rolgordijnen zijn qua model heel onopvallend en nemen – in tegenstelling tot veel normale gordijnen –  weinig ruimte in beslag. Omdat ze daarnaast ook nog eens verkrijgbaar zijn in talloze kleuren en diverse soorten stoffen, is er werkelijk voor ieder interieur wel een passend rolgordijn te vinden. Geen wonder dat rolgordijnen zo enorm populair zijn.

Weg met stoffige gordijnen

Gordijnen hebben soms een wat stoffig imago, maar vangen ook in werkelijkheid veel stof. Met rolgordijnen heb je dat probleem niet. Rolgordijnen zijn geen stofvangers en – als ze toch eens vies zijn geworden – gemakkelijk te reinigen. Even snel met een zachte borstel of een vochtige doek over de rolgordijnen en zijn zijn weer als nieuw.

Tijd om (rol)gordijnen te shoppen

Ben je er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat rolgordijnen beter zijn dan normale gordijnen? Kijk dan eens of je een rolgordijn kunt vinden dat past bij jouw interieur. 

TIP: Kies je een rolgordijn van Doehetbudget dan ben je altijd voordelig uit. En twijfel je over de kleur? Dan kun je altijd eerst een aantal gratis kleurstalen aanvragen.