Gordijnen zijn een musthave in ieder huis, dat weet eigenlijk iedereen. Toen wij na een verhuizing een tijdje zonder zaten, werd het extra duidelijk: gordijnen zijn écht nodig. Je hebt ze nodig om de lichtinval te kunnen regelen, maar zeker ook om te voorkomen dat voorbijgangers uitgebreid naar binnen kijken. Bovendien zijn goed gekozen gordijnen, zoals rolgordijnen die passen bij je woonstijl, een aanvulling op je interieur en zorgen ze direct voor veel sfeer in huis.

Een rolgordijn is een goede keus

Het ene gordijn is het andere niet. Afhankelijk van je woonwensen en praktische eisen zal het ene gordijn dus geschikter zijn dan de ander. Toch is er één soort gordijn dat veruit het meest populair is: het rolgordijn. En dat is niet voor niets!

Rolgordijnen woonkamer semi-transparant
Landelijke interieur met semi-transparante rolgordijnen

De voordelen van een rolgordijn

Dankzij de veelzijdigheid van rolgordijnen, zitten er aan deze gordijnen veel voordelen. Zo zijn rolgordijnen:

  • sfeervol
  • in alle ruimtes toepasbaar
  • geschikt voor iedere woonstijl
  • in veel varianten verkrijgbaar
  • praktisch
  • voordelig

Een rolgordijn brengt sfeer in ieder interieur

Welke stijl je interieur ook heeft, een rolgordijn past er altijd bij. Door te spelen met combinaties van kleur en materiaal kan een rolgordijn een heel klassieke uitstraling hebben of bijvoorbeeld een heel moderne.

rolgordijnen slaapkamer
Breng kleur in de slaapkamer met gekleurde rolgordijnen

Ook handig: rolgordijnen zijn toepasbaar in alle ruimtes in huis. Een verduisterend rolgordijn doet het goed in de slaapkamer, waar het ’s nachts echt donker moet zijn. Een wat sjieker, licht doorlatend, exemplaar staat prachtig in de woonkamer en voor de kinderkamer zijn er gordijnen in allerlei vrolijke kleuren.

Rolgordijnen in alle soorten en maten

Wie kijkt naar de verschillende soorten rolgordijnen, ziet al snel dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Natuurlijk bestaan er gordijnen in veel verschillende maten (ieder raam is immers anders). Maar je kunt ook nog kiezen uit allerlei soorten stof, met de bijbehorende stoftransparanties die bepalen hoeveel licht het rolgordijn door laat.

rolgordijnen eethoek
Meerdere rolgordijnen naast elkaar geven je nog meer controle op de lichtinval

Bijzondere gordijnen

Er bestaan volledig verduisterende rolgordijnen, maar ook (semi)transparante gordijnen. En wist je dat er ook rolgordijnen zijn met mooie designs en speelse prints? Daarmee wordt je rolgordijn de blikvanger van de kamer. Er bestaan zelfs rolgordijnen die geschikt zijn voor een vochtige omgeving zoals de badkamer. Dat is maar goed ook, want de badkamer is wel de laatste plek waar je pottenkijkers voor het raam wil hebben!

rolgordijn-keuken-blauw
Rolgordijnen passen ook goed bij een strak en modern interieur

Verrassend voordelig

Hebben bovenstaande voordelen je overtuigd? Dan is er nog meer goed nieuws: rolgordijnen zijn helemaal niet duur. Zelfs als het aankomt op maatwerk is een goed rolgordijn heel betaalbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ramen? De rolgordijnen van Rolgordijnwinkel.nl worden op maat gemaakt en er is veel keus. Je vindt er dus zeker een rolgordijn dat past bij jouw interieur.