Nu de donkere dagen weer begonnen snakken we naar warmte en gezelligheid in huis. Gelukkig hoef je met versiering niet te wachten tot het december is. Ga aan de slag met kerstverlichting en geniet de hele winter van een gezellig huis.

kerstverlichting kerstboom

Kerstlichtjes in huis

Oorspronkelijk kennen we kerstverlichting vooral als ‘lampjes voor de kerstboom’. En daar zijn de lichtjes zeker geschikt voor! Maar met kerstverlichting binnen kun je nog veel meer gezelligheid creëeren. 

kerstverlichting in vaas

Vul bijvoorbeeld een grote vaas met een lichtsnoer – en eventueel decoratie als dennenappels of kerstballen – voor sfeervolle verlichting op een bijzettafel of dressoir. Ook een guirlande of krans zien er met kerstverlichting extra feestelijk uit. Of bevestig een lichtsnoer rondom één of meerdere kozijnen zodat je er binnen én buiten van kunt genieten.

kerstverlichting binnen

Warm licht

Zorg dat je goed bekijkt wat voor licht je nieuwe kerstverlichting geeft voor je iets koopt. Lampjes met een mooi warm wit licht zorgen voor een gezellige kerstsfeer in huis. Als gekleurde lichtjes goed bij je interieur passen, dan kan dat zeker een goede toevoeging zijn voor een sfeervolle winter. 

Verder is kerstverlichting er in allerlei maten. Niet alleen de lengte van ieder snoer verschilt, ook het soort lampjes. Van ouderwetse kerstkaarsen voor in de kerstboom tot lange snoeren met micro LED lampjes. 

kerstverlichting

TIP: Wist je trouwens dat het optuigen van je kerstboom extra gemakkelijk is met een netverlichting of een lichtmantel? Scheelt een heleboel tijd en gedoe bij het verdelen van de lampjes.

Schitterend middelpunt

Ook buiten mag je versiering gezien worden. De schitterende lampjes aan je huis en in je tuin maken van jouw huis het schitterende middelpunt van de straat. Kerstverlichting buiten kun je aan kozijnen en dakgoten bevestigen, maar je kunt je er ook struiken en bomen mee versieren. Zo kom je iedere dag bij thuiskomst direct in feeststemming!

TIP: Zorg dat je de kerstverlichting buiten (en binnen) met een afstandbediening kunt bediening. Zeker als je meerdere lichtsnoeren gebruikt maakt dat het aan- en uit zetten van de verlichting een stuk eenvoudiger.

Foto credits voor Festoon House

Kijk jij al uit naar Kerst? En heb je zelf nog leuke ideeën om te spelen met de verlichting? Plaats ze hieronder in de reacties.