Droom je stiekem wel eens van een wellness spa in je eigen huis? Als je de ruimte hebt; stop dan nu met dromen en laat je inspireren, het is misschien wel haalbaarder dan je dacht om een spa in eigen huis te hebben.

Een betere plek om thuis tot rust te komen is er toch niet?

De ideale spa

Waar kun je precies uit kiezen als je gaat voor een Spa in je eigen huis?

Je hebt bijvoorbeeld een whirlpool, jacuzzi of zwemspa en zij geven allemaal een ander gevoel en hebben een ander effect.

Dit komt door de verschillende massagejets in de baden. Zo heb je pulserende, vibrerende en powerjets. Het is dus goed om te weten welke jets jij het lekkerst vindt. Om dat te testen voor je de investering doet, kun je natuurlijk een spa resort bezoeken voor een dagje.

Daarnaast is het handig om vooraf te bedenken met hoeveel personen je gebruik zal maken van de spa. Een grotere spa verbruikt meer energie en heeft meer ruimte nodig.

Ook is het belangrijk om voor de koop te bedenken waar de spa geplaatst kan worden. Als je buiten ruimte hebt dan is dat de beste optie om een optimale werking van de spa te krijgen, mits je alleen de mogelijkheid hebt om de spa onder een boom te plaatsen. Dit is niet verstandig wegens de hygiëne.

Spa stijlen

Als je weet wat voor soort spa jou helemaal laat ontspannen, dan is het een leuke bijkomstigheid als de spa ook aansluit bij de stijl van je huis. Gelukkig zijn er daarom ook spa’s in diverse stijlen. Heb je een modern huis? Overweeg dan een sparuimte met een strak design met moderne verlichting en materialen als metaal. Hou je meer van klassieke spa’s, laat je dan inspireren door Arabische hamams. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een mengeling van diverse stijlen, dit wordt de eclectische stijl genoemd. Dit is een uitkomst voor mensen die in een nieuw huis wonen maar toch klassieke elementen in hun huis laten terugkomen.

Sfeer van de Spa bij jou thuis

De soort stijl van je spa creëert natuurlijk al een bepaalde sfeer, maar ook door extra verlichting en decoratie kan je de spa nog meer relaxt te maken. Geurkaarsen geven bijvoorbeeld een persoonlijke sfeer aan de spa. Ook mooie bloemen, planten, beeldjes en schilderijen versterken je eigen touch waardoor je je extra op je gemak zal voelen.

Om de hele beleving af te maken is het een aanrader om lekkere verzorgingsproducten aan te schaffen voor na de spa. Denk hierbij aan een body scrub, maskertjes en lotions. Een grote handdoek en een zachte badjas mogen natuurlijk ook niet ontbreken in dit ultieme rustmoment.