Brrr…nu de herfst goed zijn intrede heeft gedaan en de winter onderweg is, is het koud! Ook in huis is het steeds vaker aan de frisse kant. We halen massaal warme kleding, sloffen en knusse woondekens tevoorschijn om onszelf lekker warm te houden. Maar niets geeft ons een knusser gevoel dan een knapperend haardvuurtje tijdens een koude avond. Heb je er geen? Dan is dit hét moment om er eens over na te denken. Wat dacht je van een speksteenkachel?

speksteenkachel

Kachel kiezen

Wanneer je naast de centrale verwarming nog een andere warmtebron in huis wil dan is een kachel een efficiënte én bovenal enorm sfeervolle oplossing. Er zijn dan ook veel verschillen soorten verkrijgbaar, die ieder werken met een specifieke brandstof. Zo heb je gaskachels, houtkachels, pelletkachels, turfkachels, oliekachels en allesbranders. Wij zijn op dit moment helemaal fan van speksteenkachels: Mooi en met een hoog rendement. Wat wil je nog meer?

Opvallende warmte

Een speksteenkachel is, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van speksteen platen. Deze platen slaan de warmte uit het gestookte hout op en kunnen dit daarna nog urenlang uitstoten. Wat de warmte betreft zit het dus wel goed! En daar is helemaal niet oz veel hout voor nodig. Je kunt met een specksteen kachel dan ook een rendement tot wel 90% behalen.

Maar daarnaast is een speksteenkachel ook gewoon echt een eyecatcher in je interieur. Er zijn tal van modellen en er is dan ook altijd een speksteenkachel die past bij jouw interieur. ieder exemplaar stijlvol opvallend vormgegeven zodat je jouw zithoek er omheen kunt inrichten met de kachel als brandend middelpunt. Wat een sfeer! 

Speksteenkachel voor ieder interieur

Afhankelijk van je ruimte en je interieurwensen kun je een losstaande speksteenkachel kopen of de kachel (laten) inbouwen om deze meer te integreren met jouw interieur. Vooral bij moderne interieurs is het mooi om de kachel een strakke, ingebouwde look te geven. Al zijn er zeker ook heel moderne losstaande spekkachels te koop! 

Ook voor industriële- en landelijke interieurs zijn er heel mooie speksteenkachels verkrijgbaar. Bekijk vooral veel vormen, kleuren en manieren van plaatsing (los of ingebouwd) om een beeld te krijgen van de mogelijkheden en te kiezen wat het beste past bij jouw interieur. Heb je de speksteenkachel van je dromen gevonden? Dan zit jij er deze winter gegarandeerd warmpjes bij!