Je woning leuk inrichten is het hoofdonderwerp van interieur-ideeen.com, maar als je het mooie met het praktische kunt combineren sla je 2 vliegen in 1 klap.

Neem de keuken. Dat is typisch een plek in huis waar je geen ruimte genoeg kan hebben. Veel werkruimte zorgt er voor dat je altijd meer dan genoeg plek hebt om lekkere gerechten te bereiden. Maar niet ieder huis biedt voldoende plek voor een lang aanrecht of kookeiland. De oplossing? Spelen met ruimte door rolbare meubels te gebruiken.

Gun jezelf extra werkruimte in de keuken

Soms vraagt de inrichting van je keuken om wat extra creativiteit. Gelukkig is spelen met ruimte niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Je aanrecht is misschien niet lang genoeg, maar met een rolbare werktafel gun je jezelf veel extra ruimte.

Onvoldoende werkruimte in je keuken? Gun jezelf een extra (rolbaar) werkblad

Rollen met die werktafel

Het mooie van een rolbare werktafel, is dat je ‘m op allerlei verschillende plekken kunt gebruiken. De tafel kan een vaste plek hebben tegen een muur, maar tijdens het koken kun je de werktafel de hele keuken door rollen.

Waar wil je de werktafel voor gebruiken?

Op een werktafel kan, zoals de naam al zegt, gewerkt worden. Groente snijden, deeg rollen, ovenschotels maken…je kunt het zo culinair niet verzinnen of het kan op een roestvrijstalen werktafel. Je kunt de werktafel ook gebruiken als extra plek om spullen neer te zetten. Wanneer je de tafel niet actief gebruikt kun je er kookboeken op zetten, kruidenpotjes en andere kookspulletjes die niet meer in de keukenkastjes passen.

Tal van soorten en maten

Er zijn werktafels met en zonder deuren en plankjes. Aan jou de keus. Kies iets wat qua afmeting goed past bij de ruimte in je keuken. Je kunt immers alleen spelen met ruimte als er ook plek overblijft om de werktafel naar toe te rollen.

werktafel met deur

kruiden in keuken
De extra werkruimte is ook een perfecte plek om verse kruiden te kweken

Geef je keuken een stoere look

Het echte pluspunt van de werktafel? De stoere uitstraling.

Je koopt ‘m natuurlijk voor extra werk- en opbergruimte, maar de look van een RVS werktafel mag er zeker zijn!

Kleed de werkbank aan met verse kruidenplantjes, een pot vol pollepels of een mooi wijnrek en je werkbank wordt een blikvanger in je keuken. Win-win dus!