Wanneer je voor het eerst gaat samenwonen zijn er een aantal denkbare opties wanneer het gaat om het interieur. sommige stellen kiezen er voor om een geheel nieuw interieur samen te stellen. Maar dat moet je wel kunnen betalen, bovendien hebben beiden al het een en ander in huis. Voor alles wat nieuw gekocht gaat worden zie je de stellen woonmagazines bekijken, woonwebsites en woonboulevards bezoeken.

Dit maakt de keuze echter niet altijd makkelijker, omdat er duizenden verschillende stijlen mogelijk zijn wat betreft het interieur. Een andere optie is natuurlijk het samenvoegen van het interieur dat je beide op dat moment hebt. Dit werkt echter vaak alleen wanneer de stijlen overeen komen en wanneer de woonaccessoires goed met elkaar te combineren zijn. Dit kan voor veel puzzelwerk zorgen.

Begin niet te specifiek

Het inrichten van het interieur hoeft heus niet voor problemen te zorgen, zelfs niet als je beide een totaal verschillende smaak hebt. De kunst is om niet direct naar specifieke woonaccessoires en meubelstukken te kijken, maar om het eerst in grote lijnen met elkaar eens te worden. Dit wilt zeggen dat eerst voor een bepaalde stijl of thema wordt gekozen voordat de artikelen worden uitgekozen die deze stijl moeten invullen.

huis inrichten meubeloutlets

Ook op het gebied van kleuren en het indelen van de ruimte is het verstandig om tot een overeenstemming te komen. Je zult zien dat het nemen van beslissingen makkelijker zal verlopen.

De verschillende woonstijlen

Maar welke stijl kies je nu en welke stijlen zijn er eigenlijk?

Zomaar een lijstje:

 1. Landelijk
 2. Chique
 3. Modern & strak
 4. Retro
 5. Provençaals
 6. Romantisch
 7. Zwart-wit
 8. Klassiek
 9. Warm
 10. Azie
 11. Minimalistisch
 12. Glamour
 13. Industrieel
 14. Urban
 15. Tropisch
 16. Toscaans
 17. Victoriaans
 18. Marrokaans
 19. Glamour
 20. Pop-art

Bekijk elke kamer op zichzelf

Wanneer de algemene stijl van de nieuwe woning eenmaal is gekozen is het tijd om te kijken naar iedere ruimte van de woning op een individueel niveau.

Bekijk binnen de gekozen stijl naar voorbeelden voor de belangrijkste ruimtes in de woning. Dit zijn de woonkamer, keuken, slaapkamer en de badkamer.

Door veel voorbeelden te bekijken kom je samen tot een steeds duidelijker beeld van een passend interieur voor iedere ruimte. Sta open voor elkaar ideeën maar geef ook duidelijk aan wat je absoluut niet wilt. Geleidelijk aan zul je zien dat je tot het perfecte interieur zal komen dat uitstekend bij jullie beide past.

Gastblog door Linda van Beek van Verhuisbedrijf Vinden (voor het vergelijken van verhuisbedrijven) en Ontstoppingsbedrijf direct (snel een ontstoppingsbedrijf vinden) en Huizenblog.