Het wordt weer lekker zomers weer en dat betekent dat we weer lekker van de tuin kunnen gaan genieten. Heb je al genoeg meubelen om lekker neer te ploffen? En als je bezoek hebt? Zelf ben ik groot fan van steigerhouten tuinmeubelen. Ze hebben een voel voordelen en voorzien je van gemak, rust en genot in de tuin.

Steigerhouten lounge bank

Deze kennen we natuurlijk allemaal wel. Het is eerste waar je aan denkt bij een steigerhouten tuinmeubel is de steigerhouten lounge bank. Deze kun je kopen als twee zitter, drie zitter en ook als hoekbank. De hoekbank is het meest populair bij de mensen. Zo kun je met meer dan 3 tot soms wel 8 personen genieten van een heerlijk wijntje in de zomerse avonduren.

De steigerhouten lounge banken hebben vaak een wat lagere zit en een extra hoge leuning. Verder worden ze meestal voorzien van vele grote kussens, zodat je maximaal kunt loungen.

steigerhouten-hoek-loungebank

Het voordeel vind ik, naast dat het er cool uitziet, dat het steigerhout lang meegaat. Daarnaast kun je hem in de winter lekker buiten laten staan. In de zomer gooi je er een kussentje op, en je zit heerlijk.

Steigerhouten buitenkeuken

Naast een steigerhouten lounge bank heb je ook steigerhouten buitenkeukens. Dit zijn ideale meubels waar je bijvoorbeeld ook je gasbarbecue in kwijt kan. Daarnaast bevat een buitenkeuken genoeg extra ruimte en kastjes voor het servies. Ook kun je er voor kiezen om een ruimte binnen het meubel te reserveren voor een mini koelkast.

De buitenkeuken kun je laten maken met een natuurstenen blad of een hardstenen blad , zodat je hier ook gewoon eten op kan snijden en klaar kan maken. Zo is je buitenkeuken compleet en kun je nog meer genieten van de tuin en het buiten zijn.

steigerhout_buiten_keuken

Nog langer met je tuinmeubelen doen?

Om zo lang mogelijk van je steigerhouten tuinmeubelen te genieten wil ik de volgende tips met je delen:

1. Zorg dat je steigerhouten meubel op een plek staat waar ook de wind een beetje bij kan komen. Op die manier kan het meubel snel drogen voor als het bijvoorbeeld nat is geworden. Hoe sneller het droogt des te beter is het voor het hout. Het is dus niet handig om je steigerhouten bank onder een boom of regenpijp te plaatsen, waardoor hij sneller nat wordt.

2. Om deze reden raden we ook aan om een bank, stoel of buitenkeuken altijd iets van de grond te plaatsen. Zorg er dus voor dat er ruimte tussen het meubel en de grond is, zodat de wind er onder kan. Zo kan het hout sneller drogen en heb je langer plezier van je steigerhouten meubelen.

Veel plezier met je steigerhouten meubelen en geniet er maximaal van!