De badkamer is dé plek om even te ontspannen en te genieten van wellness in eigen huis. Maar hoe richt je een badkamer stijlvol in? In dit artikelen delen we een aantal handige tips voor een stijlvolle badkamer inrichting.

Gebruik lichte kleuren

De badkamer is vaak een kleine ruimte, die je het liefst zo groot mogelijk laat lijken. Eén van de manieren om dat te doen is door het gebruik van lichte, neutrale kleuren. Een lichte kamer oogt groter en dat is precies wat je wil. Bovendien zijn neutrale kleuren minder uitgesproken en raak je er dus een stuk minder snel op uitgekeken.

Kies voor praktische én sfeervolle verlichting

Naast praktische verlichting kun je in de badkamer ook goed kiezen voor sfeervolle verlichting. Zeker tijdens ontspanningsmomentjes is subtiele verlichting een stuk prettiger. Tijdens het ochtendritueel is daglicht het prettigst. Zorg dus ook voor raamdecoratie die voldoende daglicht doorlaat.

Zwevende meubels aan de muur

Behalve een toilet kunnen ook een wastafelmeubel en badkamerkasten in zwevende variant worden gekocht. Deze ruimtebesparende meubels hebben een stijlvolle en trendy uitstraling en geven je badkamer bovendien een luchtige look.

TIP: Een nieuwe badkamer hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn volop goedkope badkamermeubels verkrijgbaar die het interieur van je badkamer compleet veranderen.

Maak plek voor trendy blikvangers

In een neutrale badkamer is altijd plek voor een paar blikvangers. Een bijzondere kamerplant of een kleurrijke vaas bijvoorbeeld. Ook met een stapel gekleurde handdoeken in een open kast trekt u de aandacht. Opvallende accessoires geven de badkamer iets persoonlijks en zorgen voor een stijlvol geheel.

Minder is meer

Het klinkt cliché, maar als het op de badkamer aankomt geldt het principe ‘minder is meer’. Te veel accessoires of een te volle open kast zorgen voor een rommelige badkamer. Dat wil je ten alle tijden voorkomen! Ruim losse spulletjes op achter gesloten deuren of in een lade en kies zorgvuldig welke accessoires je wil neerzetten. Hoe minder zichtbare spullen, hoe rustiger.

handoeken badkamer ideeen