Rondom de geboorte van een baby komt er een heel nieuw assortiment spullen in huis: De babykamer, een box, een kinderstoel, speelgoed en een speelkleed bijvoorbeeld. Niet alles kan matchen met de stijl van je interieur, maar we denken graag met je mee.

Een babykamer heeft een eigen stijl

Het interieur van een baby- of kinderkamer hoeft niet persé te passen bij de stijl van de rest van het huis. Een consistente stijl in de kamer zelf maakt de kamer wel extra mooi. Ga voor lief of juist stoer en pas je kleur- en materiaalkeuze van kindermeubels en accessoires daarop aan.

babykamer meubels

TIP: Scandinavische meubels zijn ook in de kinderkamer helemaal hip en perfect te combineren met zachte (pastel)kleuren die passen in de babykamer.

Een comfortabele stoel

Een stoel in de babykamer is niet het eerste waar je bij kindermeubels aan denkt, maar wel echt aan te raden. Een schommelstoel of fauteuil is ideaal voor (nachtelijke) voedingen, om even lekker te knuffelen of samen boekjes te lezen. Ook wanneer je een tijdje bij je kindje wil blijven tot hij of zij in slaap valt zul je blij zijn dat er een comfortabele stoel voor je klaar staat!

comfortabele stoel babykamer

Kindermeubels: van wipstoel tot ‘grote mensen stoel’

Al vrij snel kun je in de woonkamer gebruik maken van een wipstoel. Veel kinderen vinden dat heerlijk omdat ze al wiebelend om zich heen kunnen kijken of juist in slaap kunnen vallen.

In de fase daarna zul je veel (lees: heel erg veel) gebruik gaan maken van een kinderstoel. Dat verantwoord ook gelijk de vele designs van kinderstoelen. Hier is het dan ook goed om – naast comfort en veiligheid – ook na te denken over de juiste look van de kinderstoel. Qua kleur, materiaal en vorm valt er veel te kiezen, dus er is zeker iets dat past bij jouw interieur.

En dan komt de dag waarop je kindje de kinderstoel zat is. Maar een grote stoel voor volwassenen is voor kleine kinderen lang niet altijd praktisch en veilig. Voor een goede overgang kun je dan nog gebruik maken van een zitverhoger. Die plaats je op een stoel of bank bij de eettafel zodat je kindje net wat hoger zit en overal goed bij kan. Eigenlijk hetzelfde idee als de zitverhogers voor in de auto, maar dan voor binnen.

Kleurrijk speelgoed opbergen

Hoe hard je ook probeert om stijlvol en verantwoord (houten) speelgoed in huis te halen, langzaam maar zeker groeit ook de verzameling kleurrijk kinderspeelgoed.

Niet altijd het mooiste spul, maar oh zo leuk en leerzaam om mee te spelen. Met mooie opbergbakken die passen bij jouw inrichting kun je ’s avonds alles opruimen en ziet je huis er weer spik en span uit voor een nieuwe dag.