Vroeger waren speakers lelijke functionele dingen. Als je echt goed geluid wilde, had je grote blokken nodig die niet eens als plantentafel gebruikt konden worden omdat hij te hard trilde. Gelukkig is dat allemaal verledentijd. Speakers zijn nu functioneel en hebben een design dat gezien mag worden.

Stijlvol en functioneel

stijlvolle speakersEen woonkamer zonder geluid is eigenlijk niet compleet. Veel mannen worden blij van goede techniek in de woonkamer en vrouwen willen graag een stijlvol interieur. Deze twee eigenschappen komen tegenwoordig in veel luidsprekers, radio’s en andere apparatuur samen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stijlvolle luidsprekers van Teufel. Deze speakers zijn een goed voorbeeld waarin techniek en een mooi design samen komen. Dit soort apparatuur hoeft  niet meer in een donker hoekje verstopt te worden, maar wordt echt een onderdeel van het interieur.

Geluid als onderdeel van het interieur

Sfeer kun je op veel manieren maken. Het interieur is belangrijk voor de uitstraling van een ruimte, maar ook geur kan een echte toevoeging zijn. Geluid heeft ook verassend veel invloed op de look van een woonruimte. Een ruimte die exotisch is ingericht met veel rood en geel tinten, krijgt net dat beetje extra met salsa muziek op de achtergrond. Of wat dacht je van jazz muziek in een moderne woonkamer? En als je dan even iets anders wilt luisteren, dan zet je gewoon een koptelefoon op.

Klein design, groot geluid

Een thuisbioscoop is voor veel mensen een droom, maar niet iedereen heeft er de ruimte voor.

stijlvolle-luidsprekers

Vroeger was er een grote ruimte nodig om een bioscoop te maken. Dit vanwege alle apparatuur die nodig was voor het beeld en geluid. Nu zijn er luidsprekers die maar weinig ruimte innemen en toch voor groots geluid zorgen. Daarbij hebben de nieuwste home cinema sets een ontwerp die in bijna ieder interieur past. Er zijn kleine set die eigenlijk alleen door het geluid opvallen, en sets die een echte eye catcher zijn voor in het interieur.