In deze tijd van het jaar staan we weer wat meer in de keuken. Wellicht is het wat kort tijd om nu nog voor kerst je keuken te gaan verbouwen, maar het leek me wel leuk om wat inspiratie mee te geven voor de keuken. Dus hierbij 3 tegels keukenwand voorbeelden.

Tijdenlang vonden de meeste interieur designers en mensen die “er wat van af weten” een keukenwand met tegels saai. Dat is inmiddels verleden tijd.

Tegels dienen nog altijd het praktische nut (water-, hitte- en vlekbestendig), maar zijn tegenwoordig wel degelijk inspirerend. Een goed voorbeeld zijn de drie onderstaande tegelsoorten. Maak kennis met Marokkaanse tegels, houtlook tegels en met het creëren van je eigen tegels.

1. Kleurrijke Marokkaanse tegels

Voor de Nederlandse bevolking zijn Marokkaanse tegels nog relatief onbekend, maar ze zijn in opkomst. Wat de Marokkaanse tegel zo uniek maakt, ten opzichte van andere tegelsoorten, is dat ze in de meest prachtige kleuren te verkrijgen zijn; van parelmoer tot intens rood.

tegels keukenwand voorbeelden marokkaans
De Marokkaanse keukenwandtegel wint snel aan populariteit

Je hebt de keuze om Marokkaanse tegels te laten plaatsen met kleurrijke motieven, maar ook uit tegels bestaande uit één kleur die, afhankelijk van de tint, in letterlijk iedere woonstijl thuis passen.

2. Houtlook tegels

Misschien heb je er wel eens over nagedacht, om hout te verwerken op de keukenwand, maar heb je dit uit praktische overweging gelaten. Logisch, want schimmel en kromtrekkend hout zijn niet iets waar je naar op zoek bent op de plek waar je je eten bereidt.

voorbeelden keukenwand tegels
Een chique keukenwandtegel is de hout look tegel

De houtlook tegel biedt uitkomst. Dit is een keramische tegel die nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten plank. Letterlijk aan alles is gedacht; de vorm, kleuren, reliëf en zelfs knoestjes. Kortom, de romantische sfeer van echt hout maar dan ontzettend praktisch.

3. Creëren van eigen tegels

Heb je wel eens een foto geschoten waar je trots op bent? Of ben je op internet wel eens een afbeelding tegengekomen, die sindsdien niet meer uit je hoofd te krijgen is?

Dan is dit een leuke variant van tegels keukenwand voorbeelden waar je werkelijk alle kanten mee op kunt.

tegel keukenwand voorbeeld
Een eigen foto op je keukenwand tegels is erg origineel

Er is nu de mogelijkheid om jouw favoriete afbeelding te laten afdrukken op meerdere tegels. Zo maak je van de saaie keukenwand een persoonlijke wand, met een mooi verhaal, waar je iedere dag van kan genieten.

Tegels keukenwand voorbeelden

Zonder dat we het door hebben, brengen we per dag veel tijd door in de keuken; ontbijt maken, een avondmaal bereiden of iets te drinken pakken.

De tegels op de keukenwand zijn behoorlijk bepalend voor de look & feel van de keuken. Vergelijk het met de kleur van de muren, of de type vloer die in je woning ligt.

Een keuken waar je je prettig in voelt, verhoogt het kookplezier. Kies daarom een tegelsoort uit die bij jou past, en maak van de keuken een geliefde plek in huis. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze tegels keukenwand voorbeelden.