Je huis is je thuis. Een plek die je zorgvuldig hebt ingericht en waar je talloze herinneringen hebt gemaakt. Dat achter je laten om in een verzorgingstehuis te wonen is voor de meeste senioren niet erg aantrekkelijk. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren waarop je een huis kunt aanpassen zodat je langer thuis kunt blijven wonen.

Als traplopen lastig wordt..

Een van de problemen waarmee ouderen te maken krijgen is moeite met traplopen. Vanwege slijtage of andere fysieke problemen is de trap een obstakel. Behoorlijk lastig wanneer je in een huis met een bovenverdieping woont. Een traplift kan dan echt een uitkomst zijn. Dit stoeltje dat langs de muur omhoog en omlaag schuift brengt je veilig en moeiteloos naar boven en beneden. 

Een traplift is maatwerk

De ene trap is de andere niet. Je trap kan recht zijn of rond, smal of breed en ook het aantal treden verschilt per trap. Logisch dus dat een traplift eigenlijk altijd maatwerk is. Dat klinkt duur, maar biedt ook mogelijkheden. Enerzijds praktisch; de traplift wordt zo gemaakt dat deze perfect past bij het soort trap in de woning. Anderzijds geeft het ook ruimte om de traplift aan te passen op je interieur en rekening te houden met wensen qua comfort. 

Dat een traplift maatwerk is betekent trouwens niet dat je geen gebruikte traplift kunt kopen. Er is een groot aanbod, waardoor er ook voor jouw situatie een tweedehands traplift kan worden uitgezocht en (deels) worden gebruikt. Dat scheelt kosten en is goed voor het milieu!

Zorg voor een mooie blikvanger in de hal

Ook al is een traplift afgestemd op interieur, een aantrekkelijke blikvanger zal het nooit worden. Zorg daarom voor een andere mooie blikvanger in de gang om de aandacht bij de trap weg te halen. Je kunt dan denken aan een groot schilderij, een kleurrijk behang of een mooi dressoir met spiegel en accessoires. Niet teveel kleine dingen, maar liever één of enkele items die de aandacht trekken. Je verplaatst daarmee de focus zodat men niet direct naar de traplift kijkt.

TIP:  Ben je van plan een spiegel in de gang te plaatsen? Zorg dan dat deze zo hangt dat de traplift niet weerspiegeld wordt. Dit om te voorkomen dat je ‘m aan beide kanten van de gang kunt zien.