Na een zomer in Nederland waar het hitterecord is verbroken, met een temperatuur van maar liefst 39,3 °C, is 23 september alweer het eind aangebroken van het mooiste seizoen. En wat komt er na de zomer? Juist, de herfst.

Veel mensen zien dit als een van de droevigste periodes in het jaar omdat de bomen hun bladeren loslaten, het vaak regent en kouder wordt. In dit artikel lees je vier tips die ervoor zorgen dat jouw interieur in ieder geval wel klaar is voor de herfst.

Tip 1 – verwerk veel warme kleuren!

In een periode waar het buiten een stuk kouder wordt, kun je af en toe wel wat warmte gebruiken. Zorg er daarom voor dat je warme kleuren verwerkt in je interieur. Warme kleuren die je kunt verwerken zijn bijvoorbeeld bruin, donkergroen of terracotta.

Tip 2 – groen, groen en nog eens groen

In de herfst vallen alle bladeren van de bomen, wat eigenlijk een heel triest beeld geeft. Zorg er daarom voor dat er in jouw huis nog wel levende planten te vinden zijn!

Planten geven niet alleen een verfrissend beeld, ze verschonen ook nog eens de lucht in die kamer! Wel zo prettig nu de deuren en ramen vaker dicht zijn.

plantjes

Tip 3 – verwerk accessoires

De sfeer van je huis kan volledig worden veranderd door het toevoegen van stoffen accessoires. Neem bijvoorbeeld een kleed onder je salontafel of koop nog een paar extra kussens voor op de bank.

Door dit soort kleine toevoegingen, wordt de sfeer van je interieur al een stuk warmer.

Woonkussens

Tip 4 herfst interieur – je raamdecoratie

Veel mensen onderschatten de waarde van raamdecoratie in hun interieur. Op maat gemaakte raamdecoratie kan namelijk een echte eyecatcher zijn! Een combinatie van houten jaloezieën en overgordijnen ijn een perfecte match die bij de herfst passen.

Met de houten jaloezieën en overgordijnen speel je heel gemakkelijk met de lichtinval. Daarnaast kan je ook kiezen voor vouwgordijnen, deze gordijnen zijn ook erg makkelijk verstelbaar waardoor je gemakkelijk de juiste combinatie tussen privacy en lichtinval vindt.

Elektrische vouwgordijnen in de keuken

Welke veranderingen pas jij altijd toe in je interieur wanneer het weer herfst wordt?