Een huis inrichten is één ding, je er ook echt thuis voelen is iets heel anders. Natuurlijk heb je tijd nodig om te wennen aan een nieuw huis of een nieuw interieur.

Hierbij 6 tips die helpen bij het creëren van een warme sfeer waarin jij je snel helemaal thuis voelt!

Tip 1: Kies je eigen stijl

Denk vooraf goed na over de perfect woonstijl. Landelijk, industrieel, modern of klassiek, als het maar past bij jouw woonwensen. Kleuren, materialen, meubels en accessoires kun je hier op aan passen om de stijl te creëren waar jij van houdt.

Tip 2: Ga voor mooie én comfortabele meubels

Het mooiste is het als alle meubels in een ruimte goed bij elkaar passen. Vaak spelen winkels hier ook op in! Kijk bijvoorbeeld eens naar de meubelen van Woonenzo. Die zijn los verkrijgbaar, maar ook als complete sets voor bijvoorbeeld de woonkamer of de eetkamer.

Belangrijk: meubels moeten mooi zijn, maar ook comfortabel. Je wilt immers wel lekker kunnen zitten op je nieuwe bank of stoel.

Tip 3: Zorg voor goede verlichting

Het aanschaffen van nieuwe lampen kun je het beste doen wanneer je al een tijdje in een kamer bent geweest. Je hebt dan een goed beeld van de lichtinval van buiten.

verlichting met sfeer

Door de kamer in te richten weet je ook waar je extra verlichting nodig hebt, bijvoorbeeld in een leeshoekje of bij de eettafel. Aan de hand daarvan kies je lampen die een plek zowel praktisch als sfeervol verlichten.

Tip 4: Creëer een knus plekje

In een knus hoekje op een fijne bank met zachte kussens voelen we ons al gauw helemaal op ons gemak. Je eigen huis is dé plek om tot rust te komen. Een goede plek om te ontspannen is dus heel belangrijk!

Tip 5: Zet verse bloemen op tafel

Verse bloemen doen iets met de sfeer in huis. Een mooi vaas met bloemen zorgt voor een vrolijke atmosfeer en schoonheid in je kamer. Ook van de geur van verse bloemen kun je heerlijk genieten. Kleine moeite, groot geluk.

Tip 6: Style je interieur met persoonlijke accessoires

Als het op accessoires aan komt kan het niet persoonlijk genoeg: mooie foto’s aan de muur, een zelfgemaakt accessoire of souvenirs van een bijzondere vakantie bijvoorbeeld. Maak herinneringen zichtbaar en breng je huis tot leven met persoonlijke en unieke items.

foto aan de muur