Bij een opgeruimd huis, hoort ook een opgeruimde kledingkast. Als al je kleding en accessoires in de kast passen, dan voorkom je rondslingerende kledingstukken en kun je alles een stuk gemakkelijker terug vinden. Heb je teveel kleding of een (te) kleine kledingkast? Dan kan het een uitdaging zijn om alles netjes op te bergen. Je kunt dan een nieuwe kast kopen…of je pakt het gelijk goed aan en gaat voor een echte inloopkast.

Handige tips voor je eigen kledingwalhalla

Een inloopkast maken kan natuurlijk alleen als je hier ook de ruimte voor hebt. Is er geen extra slaapkamer die je kunt omtoveren tot kledingparadijsje, dan werkt een deel van de slaap- of badkamer ook prima. Een inloopkast heeft veel voordelen: Veel ruimte voor al je kleding, ruimte om eindeloos te passen en een goede plek om jezelf in de spiegel te bewonderen.

Lijkt het je wat? Hieronder een aantal tips voor het inrichten van inloopkasten.

inloopkast slaapkamer
Geen kamer over, maar wel een ruime slaapkamer? Ook dat is een prima plek voor een inloopkast.
inloopkast badkamer
Ook de badkamer kan een goede plek zijn voor je nieuwe inloopkast

Inloopkast met voldoende opbergruimte

Dit lijkt een inkoppertje, maar de indeling van je kast hangt erg af van de spullen die je er wil opbergen. Heb je veel kleding om op te hangen of juist veel stapeltjes legkleding? Heb je een flinke verzameling schoenen of ben je meer van de tassen? Alle kleding en kledingaccessoires hebben een overzichtelijke plek nodig met genoeg ruimte.

inloopkast schoenen
Ook schoenen krijgen een plek in de inloopkast

Kies voor een neutrale basis

Houd de basis van je inloopkast neutraal. Inloopkasten zijn meestal geen balzalen. Met lichte kleuren behoud je een ruimtelijker gevoel. Je kleding en eventuele decoratie in je inloopkast zorgen voor meer dan genoeg kleur.

inloopkast witte kasten
Deze inloopkast heeft witte (kasten)wanden. Een mooie neutrale basis!

In the spotlight

Een goede inloopkast kan niet zonder goede verlichting. Met spotjes kun je de kasten verlichten en ook rondom de spiegel is verlichting extra belangrijk. Kijk goed naar de kleur van het licht in de ruimte en kies een lamp waarbij je de kleur van je kleding goed kunt zien.

inloopkast in slaapkamer

Lekker voor je voeten: een zachte vloer

Koude voeten zijn vervelend! Bekleed de vloer daarom met tapijt of kies voor een mooi kleed. Dat is lekker zacht en warm tijdens het zoeken naar de perfecte outfit voor de dag.

Kleding ophangen

Door kleding op te hangen kun je veel ruimte besparen. En ook handig: je voorkomt vouwnaden in je blouses en t-shirts. Kijk wel even naar de lengte van de kleding voor je de hoogte van de kledingroede bepaald!

kleding, inloopkast, kledingroede

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een spiegel is een must in een inloopkast. Hoe beter je jezelf kunt zien hoe fijner dat is. Je kunt kiezen voor een zo groot mogelijke spiegel. Maar een spiegel in een hoek kan ook, dan kun je jezelf van alle kanten bewonderen. Ook fijn: Van een grote spiegel wordt je inloopkast optisch groter.

inloopkast
Deze inloopkast is fraai gestyled met planten, foto’s en stijlvolle handgrepen aan kastdeuren en lades

Stijlvol inrichten

Een neutraal ingerichte inloopkast, geeft veel mogelijkheden bij het stylen van de ruimte. Berg je kleding en accessoires op in opbergdozen en aan kledinghangers die passen bij je interieur. Je kunt de ruimte af maken met wat meubeltjes, zoals een tafeltje, een stoel, bank of poef en wat decoratie aan de muur.

Inloopkast meubels kruk
Een stoel of kruk in je inloopkast maakt het aantrekken van kleding of schoenen soms een stuk gemakkelijker

Klaar? Opbergen maar!

Is je kast klaar? Zeg dan maar vaarwel tegen de ochtendstress. Vanaf nu pak jij iedere ochtend zo je werkkleding uit de kast en ben je in no-time klaar voor de dag. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je na het wassen en strijken de kleding weer keurig op de goede plek opbergt…maar dat spreekt voor zich!