Een goed ingerichte garderobekast zorgt voor overzicht en geeft je kamer de juiste sfeer en stijl. Weg met opgepropte stapeltjes kleding en rommelige kasten. Met de tips in dit artikel richt jij je garderobekast opnieuw in en kun je voortaan alles gemakkelijk vinden.

Voor alles een plek

Het lijkt een inkoppertje, maar de beste manier om overzicht in je kledingkast te creëren is door er voor te zorgen dat alles een vaste plek heeft. Zorg dus voor functionele opbergplekjes voor alle items die in je kledingkast thuishoren, zoals kleding, accessoires en schoenen.

kledingkast schoenen op kleur

Sorteren, sorteren, sorteren

Om alles zo’n vaste plek te geven, kun je er voor kiezen om je kleding te sorteren. Alle jurken bij de jurken, alle truien bij de truien, enzovoorts. En ook binnen iedere kledingsoort kun je nog sorteren. Kies dan voor aparte plekken voor veelvoorkomende categorieën als casual, busines en feestelijk.

leds kledingkast

Lades zijn een must

Een goede garderobekast kan eigenlijk niet zonder lades. Het is de beste plek om kleinere dingen, zoals ondergoed, in op te bergen. Je kunt er in een lade altijd goed bij en het is enorm overzichtelijk.

Benut loze ruimte

Bovenin of bovenop je kast is vaak loze ruimte. Ideaal voor kleding en accessoires die je minder vaak draagt. Benut de ruimte door er handige (afsluitbare) bakken neer te zetten. Handig bijvoorbeeld om ’s zomers de winterkleding op te bergen of voor accessoires die anders geen logische vaste plek hebben.

garderobekast

Gebruik slimme opbergmogelijkheden

We zijn vaak zo gewend om kledinghangers en legplanken in onze kledingkast te gebruiken, dat we soms vergeten verder te kijken. Een item als een uittrekbare broekhanger in de garderobekast ligt daardoor bijvoorbeeld niet voor de hand, maar kan zó handig zijn. Alle broeken hangen daarmee netjes naast elkaar en verkreukelen niet. Dat laatste is zeker een pluspunt als je ’s ochtends snel de deur uit moet.

schuifdeuren kledingkast

Spiegeltje, spiegeltje aan de kast

Bij het aankleden is een spiegel echt een must. Hang deze dus op een logische plek: op de garderobekast. Dan kun je direct zien of jouw gekozen kledingcombinatie goed staat. Pluspunt: Een spiegel op de garderobekast in de slaapkamer zorgt ook voor een meer ruimtelijke uitstraling van de kamer. Dat is altijd mooi meegenomen! 

Kies een garderobekast met dichte (schuif)deuren

Hoe mooi je kleding ook is en hoe netjes de inrichting van je kast, in kleinere ruimtes zorgt de aanblik van al die spullen toch vaak voor een rommelige look. Kies daarom voor dichte deuren voor jouw garderobekast. Met de deuren dicht ziet je slaapkamer er netjes en overzichtelijk uit.

garderobekast

Kijk eens bij Woonboulevard Poortvliet voor een mooie dichte garderobekast die matcht met het interieur van de slaapkamer. Zo komt jouw woonstijl extra goed uit de verf!