Eindelijk is het zover, je hebt je droomhuis gevonden! Terwijl de datum van de sleuteloverdracht steeds dichterbij komt, bereid je zoveel mogelijk voor: adreswijzigingen, spullen uitzoeken en inpakken en natuurlijk wordt er veel geshopt. In dit artikel vind je een aantal handige tips voor het inrichten van een nieuw huis.

Begin bij de basis

Voor je kunt nadenken over de inrichting van de kamers in een nieuw huis, moet je eerst bepalen welke functie iedere kamer krijgt. Daarna kun je gaan nadenken over vloeren, muren en gordijnen.

Met neutrale kleuren kun je qua interieur alle kanten op. Ben je fan van uitgesproken kleuren, kies dan per kamer een hoofdkleur en bijpassende accentkleuren.

TIP: Maak per kamer een moodboard om de juiste kleuren, sfeer en inrichting te bepalen.

Welke meubels neem je mee?

Kijk eens rond in je huidige woning. Ben je tevreden over je meubilair, dan wil je waarschijnlijk alles meeverhuizen. Grote meubels, zoals banken, kasten en tafels bepalen een groot deel van je interieur. Maak dus zorgvuldig keuzes die passen bij je nieuwe huis.

Ook kleinere meubels en accessoires moet je kritisch bekijken. Passen ze qua stijl en kleur bij de plannen voor je nieuwe huis?

inrichting nieuwe huis
Welke meubels neem je mee naar het nieuwe huis?

TIP: Spreek voor nieuwe meubels een levertijd af na oplevering van je nieuwe huis. Dan kun je de meubels direct in het nieuwe huis laten bezorgen. Scheelt weer bij de verhuizing.

Ook in het nieuwe huis heb je wanddecoratie en accessoires nodig. Kies zorgvuldig wat je meeneemt en shop voor nieuwe items

Goede voorbereiding

Wie de tijd heeft kan na de sleuteloverdracht het beste nog even wachten met verhuizen. Het inrichten van je nieuwe huis gaat een stuk sneller als je eerst zorgt dat alle kamers gereed zijn.

klussen en schilderen in je nieuwe huis

Je kunt zelf aan de slag gaan met verf, behang en het leggen van een vloer, of er iemand voor inhuren. Haal na het klussen nog even een sopje door het huis en je bent klaar voor de verhuizing.

nieuwe huis schoonmaken
Poets je nieuwe huis schoon en fris

Handig inpakken

In de weken naar de verhuizing toe vul je heel wat dozen met spullen. Ook als er veel spullen weg kunnen, blijven er nog genoeg oude en nieuwe spullen over die mee moeten naar je nieuwe huis. Nu de verhuizing dichterbij komt is het tijd om alles in te pakken.

TIP: Kijk bij het inpakken goed naar de kamers waar de spullen naar toe moeten. Zorg dat je dingen voor dezelfde kamer bij elkaar in een doos doet en nummer deze dozen eventueel met een kamernummer. Zo komen de dozen bij het verhuizen direct op de goede plaats in huis terecht. Des te sneller kun je iedere kamer inrichten!

verhuizen, verhuizers, inrichten nieuwe huis
Laat het zware sjouwwerk doen door professionele verhuizers. Dan kun jij je volledig richten op uitpakken en inrichten

Een vlotte verhuizing

Om je zo snel mogelijk thuis te voelen in je nieuwe huis, wil je de kamers graag zo vlot mogelijk inrichten. Hoe sneller je alle spullen verhuist, hoe sneller je kunt beginnen met uitpakken.

TIP: Laat de verhuizing doen door een verhuisbedrijf. Terwijl ervaren verhuizers het sjouwwerk doen, kun jij je volledig richten op inrichten en uitpakken. Je kunt aanwijzen waar de grote meubels moeten staan, beginnen met het in elkaar zetten van nieuwe meubels en de kasten inruimen.

Klaar voor de housewarming

Alles op zijn plek? De komende weken zul je waarschijnlijk nog af en toe schuiven met meubels en accessoires of nieuwe dingen kopen om je interieur compleet te maken. Geniet daarvan! Tegen de tijd dat je een housewarming geeft kun je het nieuwe huis én je nieuwe interieur trots aan vrienden en familie laten zien.

Professioneel interieur advies

Ben je op zoek naar advies op maat van professionals? Kijk dan eens op interieurdesign.nu, waar het team van Interieur design by nicole & fleur dagelijks woningen en tuinen naar een hoger niveau brengen.