Yes! Eindelijk staat je nieuwe keuken klaar voor gebruik. Tenminste…klaar om in te richten. Want jouw favoriete keukengerei moet natuurlijk wel een goed plekje krijgen in je nieuwe keuken. En laten we daarbij ook de keukenlades niet vergeten. Want voor je het weet worden dat rommelige verzamelplaatsen en dat willen we graag voorkomen! We geven daarom graag een paar tips voor het mooi inrichten van je keukenlade.

keuken zonder bovenkastjes

De keukenlade is hip!

Steeds vaker zie je keukens zonder bovenkastjes. Dat staat super strak en trendy. Nadeel is wel dat je de keukenkastjes onder het aanrecht dan extra efficiënt moet gebruiken om al je spullen kwijt te kunnen. Dat lossen we op met keukenlades. Niet alles voor je bestek, maar ook een voorraadlade, een pannenlade en een lade voor servies. 

De besteklade inrichten

De besteklade is de keukenlade waar het meeste keukenartikelen in worden opgeborgen. Het gewone bestek, maar ook spatels, pollepels, kaasschaven, kurkentrekkers en flesopeners willen een plekje in de besteklade. Kies daarom voor speciale schotjes of bakjes om je lade netjes en overzichtelijk in te delen. Je kunt dan alles gemakkelijk terugvinden en het staat nog mooi ook.

keukenlade voor bestek

TIP: Met een speciale messenhouder in je bestekla kun je de scherpe messen veilig opbergen en worden deze ook niet snel bot. Wel zo slim dus!

Een keukenlade vol pannen

Niets zo vervelend als dat de pannen en deksels om je oren vliegen als je een la vol pannen opent. Een aandachtspuntje dus wanneer je de pannenlade inricht. Met een goede ladeverdeler kun je dit eenvoudig oplossen. Je kunt de schotjes naar wens indelen zodat iedere pan en deksel een passend plekje krijgt.

TIP: Een antislipmat in je pannenlade zorgt er voor dat de pannen niet verschuiven of gaan krassen.

keukenlade voor pannen

Een opgeruimde voorraadlade

Veel keukens hebben een lade die gebruikt wordt voor veelgebruikte levensmiddelen. Kruidenpotjes, koffiebonen, thee, olie, dat soort producten. Dat kan snel een rommeltje worden! Je kunt ook deze lade indelen met een speciale ladeverdeler. Zoek je een flexibelere (en voordeligere) oplossing? Kies dan voor goede opbergbussen en vershoudbakjes. Je hebt dan veel minder kans op lekkende producten en je kunt de bakjes makkelijker stapelen dan de originele verpakkingen. Bovendien blijft alles ook nog eens extra vers.

inhoud voorraadlade

TIP: Gebruik de voorraadlade in de keuken echt voor dingen die je regelmatig gebruikt. Andere producten kun je beter in de voorraadkast opbergen, zodat ze niet onnodig in de weg staan.

Pas op voor de rommellade

Bijna ieder huishouden kent tenminste één plekje waar kleine rommeltjes verzameld worden. Een doosje paperclips, bonnenboekjes, een aansteker, dat soort dingen. Vaak is dat een keukenlade. Natuurlijk helemaal niet erg, maar let er op dat het niet uit de hand loopt. En ook daar kun je extra orde scheppen door tussenschotjes of bakjes te gebruiken. Scheelt je ook een hoop gezoek als je iets nodig hebt.

Wil je meer lezen over opruimtips? Lees dan ons populaire artikel over opberg ideeen.