Bij het kiezen van een nieuwe badkamermeubel gaat het naast stijl, ook om functionaliteit. Want aan een prachtige badkamer die vreselijk onpraktisch is ga je je al snel ergeren. In dit artikel lees je daarom een aantal handige tips voor het kiezen van nieuwe badkamermeubels.

badkamermeubel

Tip 1: Begin met de indeling van de ruimte

Voor je een badkamermeubel kiest is het belangrijk om te weten waar deze meubels zullen komen. Op die manier weet je precies hoeveel ruimte je hebt en koop je niet per ongeluk een badkamermeubel dat te breed of te diep is.

Dit is ook een goed moment om te bedenken hoeveel mensen er tegelijk in de badkamer zijn. Iedere ochtend tegelijk je tanden poetsen? Dan is een dubbele wasbak wel zo prettig.

nieuw badkamermeubel kiezen

Tip 2: Creëer rust met opbergmeubels

In de badkamer gebruik je vaak veel kleine (toilet)spullen die voor een rommelige aanblik kunnen zorgen. Wanneer je kiest voor een badkamermeubel met lades of een kastje kun je al gauw veel spulletjes kwijt. Voor meer opbergruimte kun je uiteraard ook een extra kast neer zetten. Is daar geen ruimte voor? Kies dan voor een spiegelkast. Dan sla je twee vliegen in één klap.

Tip 3: Houd rekening met de opties voor een wastafelkraan

Dat bij je badkamermeubel ook een kraan nodig is spreekt natuurlijk voor zich. Kies je de wastafelkraan zelf, dan zijn er verschillende mogelijkheden qua bediening. Het is dan wel verstandig je er van te verzeker dat de kraan die jij graag wil ook kan worden geïnstalleerd op het badkamermeubel van jouw keuze.

Tip 4: Ga voor stijlvol en tijdloos

Een nieuw badkamermeubel koop je niet ieder jaar. Het is dus wel aan te raden om te kiezen voor een tijdloos model. Maar dat betekent niet dat je badkamermeubel niet stijlvol en trendy mag zijn! De mooiste badkamermeubels hebben een beetje van allebei. Kleuren zijn vaak neutraal: wit, grijs of houttint en passen daardoor bij veel verschillende stijlen.