Sinds de pandemie zijn we steeds meer thuis. Of het nou werk betreft of in onze vrije tijd. Dit vraagt natuurlijk om de nodige aanpassingen in huis. Nu we thuis meer tijd doorbrengen vragen we ook meer van onze woning. De meubels worden vaker gebruikt, de verwarming staat vaker aan, het huis dient vaker gepoetst te worden. Het vraagt soms om additionele investeringen. Een metamorfose qua interieur, andere apparaten of juist meer ruimte voor de extra tijd die we thuis doorbrengen.

Stookkosten

De gasprijs lijkt te gaan stijgen zoals het nieuws ons verteld. Zodra de winter nadert en de temperaturen weer gaan dalen vraagt dit weer extra energie. Indien je zowel overdag als in de avond thuis bent zorgt dit nogal voor extra gasverbruik. De cv-ketel draait overuren zodat jij er lekker warm en comfortabel bij kunt zitten. Dit extra gasverbruik kan moeilijk verkleint worden indien er een cv-ketel in huis aanwezig is en de radiatoren dag en nacht roodgloeiend zijn.

Een alternatief voor het creëren van een comfortabel woonklimaat en werkklimaat thuis is het kiezen voor een mobiele airco. Deze zijn zowel in staat om de zomers de boel lekker koel te houden in huis en in de winter het huis te verwarmen. De stroom is momenteel goedkoper dan het gas en met wat zonnepanelen op het dak worden deze kosten al helemaal nihil. Ben je als internet marketeer dagelijks thuis aan het werk en druk bezig met de volgende linkbuilding strategie dan weet je met een mobiele airco die verwarmt dat je er zowel lekker warm bijzit als dat de gasrekening aan het eind van de maand niet torenhoog zal uitvallen.

Mobiele airco

Een extra dekentje voor wanneer je voor de tv op de bank zit wil in plaats van de verwarming torenhoog te zetten ook wel helpen om het energieverbruik te temperen. De bloedhete dagen in de zomer en s’nachts niet kunnen slapen maakt het leven thuis nou ook niet bepaald aangenamer.

Ieder mens heeft zo zijn nachtrust nodig om de volgende dag weer topfit en scherp aan de dag te beginnen. De ramen openzetten is een optie maar wil niet altijd helpen indien het de hele nacht heet blijft. Een simpele oplossing voor het organiseren van comfortabele nachtrust is het kiezen voor een mobiele airco zonder slang. Deze zet je heel eenvoudig in de slaapkamer en kan dankzij de slang de warme lucht via het raam afvoeren zonder dat de kamer nog heter wordt.

Of de woonkamer ook nog eens heet is om overdag niet fatsoenlijk je werk te kunnen doen, biedt de mobiele airco het voordeel dat deze eenvoudig van kamer naar kamer verplaatst kan worden.

Op de bovenetage een thuiswerk kantoor ingericht die volop in de zon staat gedurende de werkdag maakt het werken thuis niet bepaald aangenaam. Al zwetend een meeting over strategie moeten ervaren is geen pretje. Het huis verdient wat extra aandacht wat dat betreft en dit kan heel eenvoudig gerealiseerd worden. Laagdrempelige goedkope maatregelen treffen aan het huis zodat we allemaal op een prettige manier nog meer tijd thuis kunnen doorbrengen.