Ben jij je eetkamer aan het verbouwen en heb jij tips nodig? Wij kunnen je alles vertellen over interieur. Van eettafels tot stoelen en van kasten tot accessoires. In deze blog vind je alles wat jouw eetkamer gezellig, warm en sfeervol maakt. Laat je verrassen door een paar unieke tips en tricks. Lees hier alles over het inrichten van de eetkamer.

De perfecte eettafel voor je eetkamer

Ben jij op zoek naar de perfecte eettafel voor jouw eetkamer? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De eerste is de ruimte die jij in de eetkamer of je eethoek hebt. Is deze klein? Zorg er dan voor dat je een tafel uitkiest die in de kamer past. Een goede tip van ons, ga voor een tijdloze ronde eettafel.

Een vierkante of langwerpige tafel staat mooi in een grotere ruimte of aan de wand. Hierdoor creëer je warmte in de kamer. Doordat je ervoor zorgt dat een ruimte met een passende eettafel gevuld wordt, kun je gemakkelijk sfeer brengen aan de ruimte.

Kies de juiste eetstoelen om in te tafelen

Zodra jij de juiste tafel hebt uitgekozen is het tijd voor de eetstoelen. Je wilt natuurlijk urenlang genieten van je familie en vrienden aan de etenstafel, dus comfort is belangrijk. Daarnaast heb je natuurlijk ook de looks van de stoelen. Houd jij bijvoorbeeld van industrieel? Dan zijn wij enorm fan van bijvoorbeeld de meubel webshop Dimehouse.

Houd jij meer van een andere stijl? Dan zijn er andere webshops die geschikt zijn voor die stoelen. Hierbij kun je denken aan een moderne stijl, de Bohemian, de landelijke of de Scandinavische interieurstijl. Je kunt mixen en matchen met stoelen, wat een speels effect aan de ruimte geeft.

Mooie kasten waar je al je producten in kwijt kan

Heb jij veel troepjes die je kwijt wilt? Kies dan een mooie kast voor in de kamer. Hierbij kun je denken aan een wijnkast, een dressoir of een ladekast. Hier kun jij je mooiste servies in opbergen en gemakkelijk tevoorschijn halen zodra er eters komen. Op deze manier heb je altijd een opgeruimde eetkamer. Wie wil dat nou niet?

Wanneer je kiest voor een wijnkast kun jij je favoriete wijn er snel bijpakken. Daarnaast kun jij ook de mooiste wijnen neerzetten in deze kast. Hierdoor dient het ook als accessoire. Hang je mooiste wijnglazen eronder en je bent klaar voor een gezellig avondje drankjes drinken. Bekijk hier de mooiste wijnkasten.

Ga voor gezellige accessoires in de ruimte

Naast de grote meubels maak je een ruimte helemaal af met de leukste accessoires. Dit kan werkelijk van alles zijn. Zo kun je een spiegel aan de muur hangen, diverse wandplanken ophangen en daar leuke decoraties op plaatsen. Daarnaast kun je ook kiezen voor mooie planten en bloemen op tafel of op een meubel.

Geniet jij van een warme ondervloer? Kies dan voor een vloerkleed onder de eettafel. Hiermee zit je zacht en krijgen je voetjes het nooit koud. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat er geen krassen op de vloer komen van de eetkamerstoelen. Ideaal dus!

De mooiste eetkamer creëer je zelf met je favoriete items

Laten we eerlijk zijn.. Wij kunnen je wel gaan vertellen wat de mooiste items zijn voor een eetkamer, maar iedereen heeft een andere smaak. Kijk goed naar wat jij in de eetkamer wilt hebben. Je huidige stijl is vaak iets waar je op kunt aanhaken. Bekijk je interieur en beoordeel of je daar gelukkig van wordt. Is dat zo? Zorg er dan zeker voor dat je nieuwe interieur matcht met je huidige.

De warmte die in de eetkamer naar voren komt creëer je door persoonlijke touches te doen. Kies je favoriete decoratiestukjes of kies een foto van een mooie herinnering. Hierdoor krijg jij de persoonlijke sfeer die je wilt in de eetkamer. Op die manier creëer jij de mooiste eetkamer; met je favoriete items in de stijl die jij mooi vindt.