Maar weinig mensen staan stil bij de apparatuur in de keuken. Zelfs wanneer je de keuken dagelijks gebruikt (en dat doen we bijna allemaal) is het gemakkelijk om te vergeten hoeveel apparaten je eigenlijk hebt. Toch gebruik je de meeste heel regelmatig en zou je ze direct missen als er eentje stuk gaat. Wil je al je keukenapparatuur vernieuwen of één (kapot) apparaat vervangen? Lees dan gauw verder.

Je keuken zit vol apparatuur

De meest gangbare keukenapparatuur zijn de kookplaat, de oven, de afzuigkap, de koelkast en de vaatwasser. Ze zijn uit geen keuken meer weg te denken! Daarnaast heb of wil je in je keuken misschien ook nog wel andere apparatuur. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een:

  • inbouw koffiemachine
  • combimagnetron
  • kokendwaterkraan
  • vriezer
  • wijnkoelkast

keukenapparatuur kookplaat

Wat is handig?

Maar waar let je nou op bij het aanschaffen van keukenapparatuur? Allereerst is het goed om te kijken naar wat je wíl. Waarom wil je een (nieuw) apparaat aanschaffen? Hoe beviel een eventueel eerder gebruikt apparaat? Wat heb je nodig?

Zo is voor veel mensen een kookplaat met vier pitten genoeg, terwijl een echte keukenprinses er misschien liever zes heeft of graag een speciale wokbrander wil. Je kunt een aparte oven en magnetron hebben, of genoegen nemen met een alles-in-één combimagnetron.

keukenapparatuur koffiemachine

Zorg dat je bij het maken van je wensenlijstje rekening houdt met de wensen van iedereen die de keuken gebruikt. Je moet er immers weer een tijdje mee vooruit!

Het oog wil ook wat

Natuurlijk heb je bij het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur ook te maken met de stijl van je keuken. Sommige apparaten kun je wegwerken achter een frontje dat past bij je keukenkastjes, anderen blijven zichtbaar. Kies je dan voor wit, zwart of juist roestvrijstaal? De keuze is aan jou.

Zo kies je de beste keukenapparatuur

Als je bovenstaande een beetje voor jezelf op een rijtje hebt, kun je de keukenapparatuur gaan uitzoeken. Je zult er al snel achter komen dat er in de details nog veel te kiezen valt. Soms maakt dat de keuze erg moeilijk! Kijk dan nog eens goed naar je wensen en je budget om tot een goede beslissing te komen.

Om diverse keukenapparatuur goed te kunnen vergelijken, kun je het beste shoppen bij een winkel met een breed aanbod. Kleine aanbieders bieden vaak maar enkele merken of exemplaren aan, terwijl winkels als Media Markt vol staan met apparatuur. Voor ieder wat wils.

keukenapparatuur in keuken

Op zoek naar de beste prijs

Gevonden wat je zocht? Online prijzen vergelijken loont! En wie weet valt er nog ergens korting te behalen? Bijvoorbeeld met een kortingscode van Media Markt. Zo heb je de beste apparatuur ook nog eens voor de beste prijs. Voor je het weet houd je geld over voor wat leuke accessoires of keukenspulletjes om je keuken verder uit te breiden of in te richten. Altijd fijn!