Zo nu en dan kom ik iets indrukwekkends tegen wat ik graag deel op interieur-ideeen.com. Natuurlijk bestaat het al een tijdje: foto behang. Maar dit bedrijf heeft hele gave voorbeelden op de site gezet. Het is dat ik momenteel geen muur een andere bestemming wil geven… Echter zou dit ook niet misstaan bij ons op kantoor!

Normaal ben je natuurlijk gelimiteerd met foto’s tot een bepaald formaat van een canvas, schilderij of andere wanddecoratie. Maar de afmetingen van je muur, dat is heel andere koek!

Ik vind dit echt een hele coole manier om ruimtes maximaal te personaliseren.

Fotobehang voorbeelden

Er staan talloze voorbeelden op de website van PIXERS.nl, ik heb ze gemaild en ik mocht wat foto’s gebruiken voor op de site. (logisch, gratis promotie;))

 fotobehang

Je kunt natuurlijk zelf een te gekke vakantiefoto op je muur zetten met fotobehang, maar je kunt ook spelen met effecten om het wat artistieker te maken. Misschien vind je een echte foto iets te… echt.

Kun je zelf niets met fotobewerking, dan zou je eens op fiverr kunnen kijken. Daar vind je allerlei aanbieders die letterlijk voor een paar euro wat leuks kunnen doen met je foto. (de site heet fiverr omdat de diensten vanaf 5 dollar zijn)

fotobehang wanddecoratie

Zie hier hoe gaaf het effect kan zijn van een levensechte foto. Helemaal door de zonnestralen op de lens aan de rechterkant lijkt het alsof je er echt in zit.

gave wanddecoratie

Levensecht!

Het is wel belangrijk dat je de foto of het plaatje dat uiteindelijk op de muur gaat komen, goed laat matchen met de rest van de stijl van die kamer. In de foto’s die mij zijn toegezonden hebben ze dat goed voor elkaar. Maar je kunt in je enthousiasme ook de plank misslaan met verkeerde kleurcombinaties.

Denk dus na over de kleuren die je al in de woning hebt en wat hier goed bij zou passen. (Lees evt het artikel over kleurcombinaties in je woning)

mooie muren

Ook horeca gelegenheden kunnen hun creatieve ei kwijt.

Office03_50039193_bez

Heb je geen kantoor op de 58e verdieping in een wolkenkrabber in New York city met een verbluffend uitzicht? Nou, dan lijkt dit mij echt een prima alternatief! (en een stuk voordeliger)

Schermafbeelding 2016-08-25 om 08.28.54

Op je slaapkamer een mooie dromerig foto tegen de muur? Heel erg gaaf. Ik denk dat je het echt afmaakt met nog een paar mooie zwakke spots op de wand gericht.

wanddecoratie

Je hoeft natuurlijk niet iets te doen met een foto, helemaal op kantoor kun je ook iconen en kleuren inzetten. In dit voorbeeld vind ik het wel een toffe reflectie van waar dit bedrijf waarschijnlijk mee bezig is. Het staat vrolijk, maar ook serieus.

Een paar ideeën voor deze wanddecoratie

Natuurlijk, je zit op interieur ideeën, dus is het logisch dat ik ook nog een paar ideeën met je deel hoe je dit product kunt verwerken in jouw woning.

  • Altijd al een Piano in je woning gewild, maar geen ruimte? Dit is je kans!
  • Heb je een wat donkere kamer, dan kun je met een lichte foto met veel blauwe lucht (of een beetje wolken) en een spotje erop de kamer helemaal opfleuren
  • Hetzelfde geldt voor een kleine kamer, die kun je optisch groter maken
  • Voor op kantoor kun je misschien een designer aan de slag laten gaan met de huisstijl met wat elementen die indruk maken
  • Is een van je kinderen helemaal fan van een artiest, een sporter, en disney figuur? Je kunt een kamer helemaal in de sferen krijgen
  • Meer natuur in je huis halen? Misschien wel van een verre vakantie?

Hoe kom je aan mooie foto’s als je ze zelf niet hebt?

Je hebt een aantal mogelijkheden.

  • Zoek eens iets op de website flickr
  • Trek er zelf op uit en maak mooie foto’s. Heb je geen digitale camera, kijk eens op Peerby!
  • PIXERS heeft zelf een flink aanbod van materiaal dat je kunt gebruiken (categorie fotobehang en vervolgens inspiraties)
  • En de PIXERSTUDIO is voor bedrijven