Na eindeloos veel keren op en neer lopen kun je niet voorkomen dat je trap wat slijtage vertoont. Tijd dus om ‘m een grondig aan te pakken en aan een renovatie en/of schilderbeurt te onderwerpen.

Wat houdt een traprenovatie in?

Een trap renoveren is meer dan een simpele opknapbeurt. Je trap krijgt een heel nieuwe look doordat er nieuwe traptreden over de oude worden geplaatst. Je trap is daarna niet nieuw, maar ziet er wel zo uit!

trap renoveren

Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze klus heel secuur wordt uitgevoerd. Een trap renoveren kun je daarom in de meeste gevallen het beste door een professional laten doen. Je kunt daarbij wel zelf kiezen welke trapbekleding (bijvoorbeeld laminaat, vinyl, tapijt of eikenhout) het beste past bij jouw interieur. Dan is je trap na de renovatie helemaal in stijl met de rest van het huis.

Strak in de lak

Zoek je een iets goedkopere manier om je trap op te knappen? Dan kun je er ook voor kiezen de trap te (laten) schilderen. Met een nieuwe laag verf ziet je trap er al snel weer strak en stijlvol uit.

trap schilderen

Heb je weinig ervaring met schilderen, dan is het opknappen van de trap een klus voor een schilder. Met al die kleine hoekjes en randjes is het nogal een precies klusje en je wil liever geen druipsporen op de traptreden. Samen met de schilder kun je bepalen welk soort verf er gebruikt moet worden. Die kies je natuurlijk in een kleur die perfect past bij de inrichting van jouw huis. 

Een stijlvol entree

Lijkt het opknappen van de trap je wat overbodig? Vergeet dan niet dat de trap in de meeste gevallen in de hal zit en dus deel uit maakt van het entree. Goed verzorgde traptreden geven je hal direct een mooie uitstraling en dragen bij aan een stijlvol entree van jouw woning. Om maar niet te spreken van trappen die zich in de woonkamer bevinden. De trap renoveren of schilderen is dus zeker de moeite waard!