Past je huis niet meer bij je? Dan ga je inspiratie zoeken op Pinterest of in tijdschriften. Vervolgens ga je aan de slag. De muur een andere kleur, een uitbouw of zelfs een nieuwe moderne keuken. Wat voorop staat is uitstraling. Wanneer je echter voor het interieur van een seniorenwoning aan de slag gaat, zijn er andere aspecten waar je rekening mee moet houden. We vertellen je graag wat de leukste trends zijn voor een senioren interieur om het een fijn, mooi en functioneel thuis te maken. 

interieurtrend 2016

Functionaliteit

Het belangrijkste verschil tussen een seniorenwoning en een woning van een nieuw gezin, is de functionaliteit. Je wilt zo lang mogelijk in je huis blijven wonen. Gelukkig zijn er genoeg trends en tricks die jouw interieur omtoveren tot een seniorvriendelijke woning. Denk bijvoorbeeld aan trapliften. Zo kun je nog steeds gebruik maken van je bovenverdiepingen wanneer je moeilijker te been bent. Hedendaags zijn er zoveel opties voor zeer mooie en functionele trapliften voor elke trap. Zelfs in de prijs van een traplift zit variatie. Zo vind je altijd een die het beste bij jou past. Een fijne klapstoel kan ook geschikt zijn wanneer je lekker wil uitrusten. Maar ook een hogere salontafel of kastjes op ooghoogte kunnen enorm veel helpen wanneer bewegen wat lastiger gaat.

Veel licht

Zorg voor overzicht en rust. Dit kun je doen door muren een lichte kleur te geven en niet te veel donkere meubels. Daarnaast is natuurlijk licht ook belangrijk. Benut je ramen dus goed. Tenslotte zijn er veel mogelijkheden om gebruik te maken van lampen, ook als hier geen aansluiting voor is. Ook is het mogelijk om al deze lampen vanuit één punt te bedienen. Houdt het interieur fris, overzichtelijk en jong!

Handige gadgets

Technologie heeft niet stilgestaan, ook niet voor senioren. Zo heb je een deurbel die op een mobiele telefoon, of andere apparaten, laat zien wie voor de deur staat zodat je niet naar de deur hoeft.

Kortom: functionaliteit en overzicht is het belangrijkste. We adviseren vooral te investeren in toepassingen die er voor zorgen dat je zo lang mogelijk van je eigen huis en interieur kan genieten. Is het bijvoorbeeld te lastig om een goede beslissing te maken welke traplift je moet aanschaffen, raden we de trapliften van Otolift aan. Ze staan tevens ook 24 uur per week klaar voor hun klanten en adviseren je graag voor de beste opties voor jou. We hopen dat dit je helpt zodat je aan de slag kunt.