Steeds meer mensen verlangen er naar om vaker buiten te zijn. Tuinen worden daarom zo ingericht dat je er maximaal van kunt genieten. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een overkapping, zodat je ook met wat frisser weer of regen tóch in de tuin kunt zijn. Nog meer genieten van het buitenleven in eigen tuin? Dan is een overkapping met glazen schuifwand misschien iets voor jou!

Buiten zitten kan altijd

Een overkapping in de tuin heeft sowieso veel voordelen. Door daar een glazen schuifwand aan toe te voegen creëer je nog meer mogelijkheden. Je kunt dan droog zitten en de ergste wind en kou buiten houden, terwijl je toch vol zicht hebt op de tuin. Zo is het zelfs ’s winters goed toeven in de achtertuin.

Glazen schuifwand voor (bijna) iedere overkapping

Glazen schuifwanden hebben een aluminium frame, hoogwaardig glas van wel 10mm dik en een rail waarin je de panelen eenvoudig heen en weer schuift om de wand te openen of te sluiten. Je bent dus enorm flexibel in het gebruik van de glazen schuifwand en bepaalt op ieder moment zelf hoever je deze open zet. Bovendien zijn glazen schuifwanden geschikt voor veel soorten overkappingen van hout, steen en aluminium.

Grote kans dus dat er ook een glaswand is voor jouw (toekomstige) overkapping, en zit je straks nog lekkerder met nog meer licht in je woning.

Een echte tuinkamer

Wie van tuinieren houdt wil natuurlijk ook al het moois in de tuin vaak kunnen bekijken. Glazen schuifwanden richting de tuin maakt een mooie tuin nog meer de moeite waard. Plant dus zeker ook winterharde planten en verspreid planten met verschillende bloeiseizoenen over de tuin zodat er het hele jaar door wat te zien is.

 

Verhoog de waarde van je woning

Een goede tuinoverkapping met glazen schuifwanden verhoogt de waarde van je huis. Van groot belang is dat de plaatsing zorgvuldig gebeurt en onderhoud de overkapping regelmatig om er extra lang plezier van te hebben.

Zo’n goedgebouwde tuinkamer is voor veel potentiële kopers een interessante bijkomstigheid waardoor je huis direct een stuk beter in de markt ligt. Het vergroten van je woning is vaak een van de meest lucratieve klussen, omdat je meer vierkante meters woonoppervlak hebt en daar toch primair naar gekeken wordt.