De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en het is weer langer licht ’s avonds. Dat kan maar één ding betekenen: Het is voorjaar! Tijd om de tuin in te gaan en klaar te maken voor de lente. Dus gauw aan de slag met deze handige tips en je tuin is in no-time klaar voor een seizoen vol buitenleven!

De bezem door de tuin

Eerst maar eens even het een en ander opruimen. Dorre blaadjes op het terras, oude plantenpotjes die je niet meer gaat gebruiken, los gewaaide takken en andere rommel mogen de prullenbak in. Opgeruimd staat netjes!

tuinen voorbeelden

Knippen en snoeien

Kijk eens goed naar de planten in je tuin en werk ze waar nodig bij. Afgestorven resten van vaste planten en siergrassen kun je wegknippen. Laatbloeiende planten kun je – als je dat nog niet gedaan hebt – ook gelijk even snoeien.

Zo zijn je plantjes klaar om weer te groeien en te bloeien.

snoeien tuin voorjaaarsklaar

Weg met onkruid

Niet het leukste klusje in de tuin, maar wel een belangrijke: onkruid wieden. Dit is een terugkerend werkje, maar haal je nu alles weg, dan komt er straks minder terug.

Het onkruid dat de winter heeft overleefd staat op het punt om zaadjes de grond in te schieten en dat wil je voorkomen! Wieden dus, dat scheelt je later een hoop gedoe.

voorjaar nieuwe planten in tuin

Tijd voor nieuwe plantjes

Nu je tuin netjes is en het onkruid gewied, zie je gelijk waar de lege plekken zijn ontstaan. Wissel vroege- en laatbloeiende planten zodat je zowel in de lente als de zomer kleur in je borders hebt. Plant en verplant planten, zaai eenjarige zomerbloemen en plaats – als je daar van houdt – een paar vrolijke zomerbollen in de grond.

Lekker zitten en genieten

Als je tuin er weer klaar voor is, wil je daar natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Maak van je terras een verlengde van je woonkamer en ga voor stijlvolle tuinmeubelen.

Een goede tafel met stoelen of een fijne loungeset zorgen er voor dat je deze zomer extra vaak buiten te vinden bent. Heerlijk!

terras tuinmeubels kleur

Zorg voor kleur op je terras

Tuinmeubels en tuinaccessoires maken van je tuin een mooi geheel. En met het oog op zonnig weer mogen de meubels en accessoires best een vrolijk kleurtje hebben.

Houd je niet zo van de standaard kleuren van tuinmeubilair? Kijk dan eens naar de tuinmeubelen van Fermob. Die zijn super trendy én verkrijgbaar in heel veel hippe kleurtjes. Geen nieuwe meubels nodig? Ook met gekleurde kussens, plantenpotjes en tuinkaarsen zorg je voor meer kleur op je terras.

Laat het zonnetje nu maar schijnen!