Je ziet het tegenwoordig steeds vaker; kunstgras in de tuin. Een perfect matje, helemaal egaal en nagenoeg geen onderhoud. Plaats je in je tuin kunstgras, dan ben je ook verzekerd van 365 dagen groen in de tuin.

kunstgras tuin
Leg je in jouw tuin kunstgras, dan ben je altijd verzekerd van een strakke, groene mat

Helemaal mensen met kleine kinderen worden blij van kunstgras, aangezien het perfect dempt voor de kids en ze er niet vies van worden. Je hebt kunstgras voor heel veel verschillende toepassingen. Niet alleen voor in de tuin, maar ook voor het balkon, dakterras of zelfs op bepaalde plekken binnen. Je kunt dus goedkoop kunstgras plaatsen en er jarenlang voordeel van hebben.

Voordelen kunstgras tuin

De redenen om in je tuin kunstgras te leggen zijn voor de meeste mensen hetzelfde. Hieronder een aantal redenen waarom mensen in hun tuin kunstgras leggen:

  • Ze willen weinig onderhoud: nooit meer maaien!
  • Ze hebben geen zin om te sproeien in de zomer
  • Ze vinden het schoner
  • Het is altijd groen
  • Het is heel egaal

Aan elk voordeel zit een nadeel. Wat je misschien mist als je kunstgras neemt, is de geur van het gras. Al vinden sommige mensen dat vreselijk stinken. Ook missen sommige mensen de echte natuurlijke look van het kunstgras.

Het onderhoud dat een kunstgras tuin wel vergt, is dat je het moet schoonhouden (weg met de blaadjes!) en je moet het af en toe borstelen.

kunstgras in tuin
Een belangrijke reden waarom mensen Kunstgras kopen: het is perfect om op te spelen
tuin kunstgras kinderen
Nog een voorbeeld van kunstgras in de tuin met een speeltoestel voor kinderen