Als het buitenseizoen weer voor de deur staat en de zon je tuin voorzichtig aan steeds vaker verwarmt, is het tijd om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Alles weer aan kant, een mooie tuinset op het terras, een gemaaid gazon en vrolijke nieuwe plantjes. Wie het nieuwe seizoen goed begint, kan optimaal van de tuin genieten.

tuinieren in tuin: grasmaaien
Klusjes zoals grasmaaien moeten regelmatig gebeuren!

Klusjes om je tuin op orde te krijgen

De ene tuin heeft natuurlijk meer onderhoud nodig dan de andere. Sommige mensen kiezen bewust voor onderhoudsvrij en anderen vinden het heerlijk om wekelijks uren te tuinieren. Het is daarom lastig aan te geven wat jij precies moet doen om je tuin op orde te krijgen. Wellicht brengt het volgende lijstje je op ideeën:

  • Onkruid wieden
  • Gras maaien
  • Voegen schoonkrabben
  • Tegels schoonspuiten (liefst met een hogedrukspuit)
  • Nieuwe plantjes planten
  • Planten, bomen en struikjes snoeien
  • Aarde schoffelen
  • Zaadjes zaaien
  • Tuinset oppoetsen of vervangen
tuinieren
Lege perkjes of plantenpotten vul je in no-time met mooie nieuwe planten

Er is altijd wat te doen

Het planten van nieuwe planten, het schoonmaken van de straat en het meeste snoeiwerk hoef je gelukkig niet vaak te doen. Doe je dit aan het begin van het seizoen, dan zit je voorlopig weer goed.

Andere klussen komen vaker terug. Hoe mooier het weer, hoe harder onkruid en gras de lucht in schieten. Op zich geen ramp, maar juist op die dagen met mooi weer wil jij buiten ontspannen. Dan zit je natuurlijk niet te wachten op een oerwoud van onkruid. Hoewel vaak makkelijker gezegd dan gedaan, luidt het advies: goed bijhouden!

Tuinset om te genieten in de tuin
Tuin op orde? Plof neer op je (nieuwe) tuinset

Lekker genieten met een tuinset op je terras

Als de straat en al het groen in je tuin op orde zijn, dan wil je daar vanaf je terras van kunnen genieten. Staan je tuinmeubels er nog goed bij of zijn ze stuk of verouderd? Het begin van het seizoen is hét moment om te investeren in een nieuwe tuinset. Bedenk dus goed hoe jij er dit seizoen in de tuin bij wil zitten en zoek een tuinset die daar bij past!

tuinset op terras

Is je oude tuinset nog goed, dan kun je deze na een goede schoonmaakbeurt extra opfrissen door nieuwe tuinkussens te kopen. Maak het geheel af met wat leuke accessoires op je tuintafel et voilà, je tuin is klaar voor het nieuwe seizoen.