Een tuin is een fijne plek rondom je huis waar je veel plezier aan beleeft. Van alles dat groeit en bloeit kun je in elk seizoen dagelijks genieten. Maar hoe kun je nog meer profiteren van je tuin?

engels tuinhuis ingericht

Tiny tuinhuis

Wie heeft er nu geen behoefte aan een eigen kamer in huis? Een plek helemaal voor jezelf waar je je kunt terugtrekken. Als je eigen huis net een kamer tekort komt dan kun je uitwijken naar je tuin. De perfecte plek om een extra ruimte te creëren. Een tiny tuinhuis is helemaal van deze tijd. Lees hier tips om je Tiny Hous in te richten.

blokhutten-en-tuinhuisjes

Kleine investering

Een blokhut van Blokhuttenoutlet.nl heeft een ruim aanbod tuinhuizen in verschillende uitvoeringen en maten. Je tuin hoeft niet per se groot te zijn om zo’n gezellig hutje te kunnen herbergen. Voor een relatief klein bedrag heb je veel profijt.

blokhut-met-overkapping

Kantoor aan huis

Je kunt zo’n blokhut ook inzetten als werkplek. Een fijn kantoor aan huis in het groen. Niet meer in de dagelijkse file naar je werk is ook een pluspunt. Je kunt je in alle rust concentreren op je bezigheden zonder gestoord te worden door je huisgenoten. En in geval van nood kun je er ook zo voor ze zijn.

Hobbyruimte

Heb je hobby’s dan biedt zo’n tuinkamer ook uitkomst. Je kunt er ongestoord muziek maken, fijn ontspannen met yoga-oefeningen of heerlijk schilderen. Het is meegenomen dat je gewoon de boel de boel kunt laten en niet alles meteen hoeft op te ruimen.

Opslag

Vanzelfsprekend is het ook handig om het tuingereedschap en eventueel andere spullen er in op te slaan zodat je er makkelijk bij kunt. Extra bergruimte is praktisch en komt altijd van pas.

Logeren en spelen

Zo’n blokhut in de tuin is ook inzetbaar als extra logeerkamer. Niet alleen gezellig en romantisch om in de tuin weg te dromen, maar het biedt ook privacy. Voor kinderen is een tuinhuisje ook echt een fantastische plek om te spelen. Je hebt even geen kind aan ze.

Stylingtips

  • Afhankelijk voor welk doel je de blokhut gaat gebruiken kun je de inrichting daaraan aanpassen. Verlies het karakter van de blokhut daarbij niet uit het oog.
  • Welke sfeer wil je neerzetten? Wil je een romantische sfeer, kies dan voor bloemenmotieven. Dat is ook meteen een leuke link naar de tuin.
  • Maak een mix van overbodige meubels uit eigen huis met items uit de kringloopwinkel.

Heerlijke zithoek in de zon

Wat je met een tuinhuis ook kunt doen, is een heerlijke zithoek creëren. Het lekkere is dat je een hier ook kunt zitten als het een beetje regent.