In Nederland zijn we niet onbekend met het houten tuinhuisje in onze achtertuinen. Vaak worden deze tuinhuisjes gebruikt als schuurtje of opbergruimte voor het tuingereedschap, de tuinmeubelen of wat tuinaccessoires. Maar met een tuinhuis is zoveel meer te creëren dan een extra rommelruimte! Lees hier meer over een tuinhuis inrichten, tips en wat leuke foto’s.

Tuinhuis inrichten

Tuinhuis inrichten

Een tuinhuis kun je helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Mis je extra ruimte in je woning? Maak dan gebruik van een tuinhuis als bijvoorbeeld extra kantoorruimte, hobbyruimte, relaxruimte of zelfs een sfeervol gastenverblijf. Natuurlijk kun je zelf helemaal los gaan met de inrichting. Wij geven je graag een paar tips en ideeën.

 

Tuinhuis voor de tuinier liefhebber

Ben je gek op tuinieren en beschikt je bijvoorbeeld over je eigen moestuintje? Extra ruimte voor alle potjes, zaden en gereedschap is dan van harte welkom. Je kunt dan je tuinhuis inrichten als een ruimte waarin je plantjes kunt verpotten, kruiden in kunt kweken en misschien zelfs je eigen gemaakte jam in kunt maken.

Tuinhuis, gewoon helemaal voor jezelf

Wil je je terugtrekken uit huis, gewoon om in alle rust een boek te lezen met een lekker kopje thee? In Engeland gebruikt men vaak een tuinhuis als theeruimte of relaxruimte. Richt je tuinhuis in met lekkere stoelen, een gevulde boekenkast, bloemen en mooie schilderijtjes en gordijnen. Do it the English way!

engels tuinhuis ingericht

Extra logeerruimte in een tuinhuis

Mis je een gezellige logeerkamer in je woning? Waarom niet een gastenverblijf maken in een tuinhuis! Een tuinhuis inrichten als logeerkamer is een goedkope en functionele oplossing. Zorg er natuurlijk wel voor dat het tuinhuis (zeker met het Nederlandse klimaat) goed geïsoleerd is. Daarnaast is elektriciteit of watertoevoer ook handig.

logeerruimte tuinhuis

Thuis werken in een tuinkantoor

Omdat het ‘Nieuwe Werken’ steeds populairder wordt, laat staan de groei van ZZP’ers, is extra werkruimte aan huis een grote wens. Ook hier kan een tuinhuis de oplossing bieden. Want een tuinkantoor is een ideale extra ruimte waarvoor je vaak geen bouwvergunning hoeft aan te vragen.

Kortom, met een simpel tuinhuis kun je werkelijk alle kanten op. Andere leuke ideeën zijn bijvoorbeeld een tuinhuis inrichten als speelruimte voor de kinderen, als atelier of hobbyruimte. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken! Wie weet zien we over een paar jaar niet alleen standaard tuinhuizen in de Nederlandse tuinen, maar creatieve, mooie en bijzondere exemplaren.

tuinhuis thuiskantoor