Je zult het vast wel gemerkt hebben in mijn vorige blogs: ik ben een grote liefhebber van de tuin en vind het heerlijk om er tijd in door te brengen. Dat maakt ook dat ik me regelmatig verdiep in diverse onderwerpen die met de tuin te maken hebben. Laatst heb ik me ingelezen in de tuintrends 2015 en mijn bevindingen daarover wil ik graag met je delen.

Tuintrend: Unexpected Wild

Een opmerkelijke tuintrend in 2015 is die van de Unexpected Wild. Door vorm te geven aan deze trend, lijkt het alsof je de natuur zijn gang laat gaan.

Het voelt alsof er geen regels zijn waar de bloemen en planten zich aan moeten houden. Bloemen en planten die je hiervoor uitstekend kunt gebruiken zijn siergrassen, passiebloemen, klimrozen en hortensia’s.
2015 tuintrends

Unexpected Wild: laat alles lekker groeien

De ecologische tuin

Duurzaamheid is een begrip dat de laatste jaren flink aan populariteit wint.

De ecologische tuin matcht daarom uitstekend met Unexpected Wild. Je kunt de trends uitstekend met elkaar combineren.

Bij de ecologische tuin spelen de bladeren van planten en witte bloemen een belangrijke rol. Vanzelfsprekend maak je in de tuin gebruik van gerecyclede materialen en kies je voor natuurlijke basiskleuren.

Wederom populair: kleurrijke loungesets

Loungen is eigenlijk een doorlopende trend en speelt daarom ook in 2015 een invloedrijke rol.

De aanschaf van een kleurrijke tuin loungeset is in 2015 erg belangrijk. De lichte en donkere kleuren van de afgelopen jaren, maken plaats voor een vrolijk geheel.

Frisse lichte kleuren worden afgewisseld met blauw, aqua en pastel. Uiteraard zie je deze kleuren terug in de diverse loungesets.
Waren de loungesets de afgelopen jaren nog redelijk hard, in 2015 wordt er volop gebruik gemaakt van zachte materialen. Zachte stoffen en waterdoorlatende schuimplaten staan dit jaar volop centraal.

Hoge of lage loungesets?

Dit jaar zie je wel dat er een verschuiving plaats vindt op het gebied van loungesets. De lage loungesets maken plaats voor halfhoge loungesets. Dat betekent dat je er dus ook uitstekend je maaltijd kunt nuttigen. Handig als je gezellig wit barbecueën of ontspannen wilt ontbijten. Uiteraard heb ik het al geprobeerd en ik moet zeggen dat het me prima bevalt!

tuintrends
Voorbeeld van een lounge diningset

Ga aan de slag en geniet van je nieuwe tuin

Ben je net zo enthousiast zoals ik dat ben? Ga dan op ontspannen wijze aan de slag en ontdek hoe jouw tuin eruit komt te zien als je de tuintrends van 2015 in jouw tuin integreert!

Ben je benieuwd naar de tuintrends van vorig jaar, dan kun je dit artikel lezen over tuintrends van vorig jaar.