Nu de donkere dagen weer aanbreken mis je dagelijks heel wat uurtjes om van de tuin te genieten. De kou zorgt er voor dat je veel meer binnenshuis bent dan buiten en ’s avonds is je tuin vanachter je raam nauwelijks te zien. Zonde! Want ook in de herfst en de winter is het fijn om de tuin te kunnen bewonderen. Hoogste tijd dus voor wat extra sfeer in de tuin, dankzij goedgekozen tuinverlichting. In dit artikel geven we je graag een paar handige tips.

ideeen verlichting tuin 2016

Begin met waxinelichtjes

Op papier is het soms lastig te bedenken waar de lichtpunten in de tuin moeten komen om de juiste sfeer te creëeren. Je kunt hiervoor het beste de tuin in met waxinelichtjes of kleine lampjes. Plaats deze op plaatsen waar je een lichtbron wilt hebben en test verschillende lichteffecten. Om zeker te weten dat alles klopt is het slim het resultaat zowel vanuit huis als vanaf het terras te bekijken.

Niet te fel

Voor sfeervolle tuinverlichting heb je geen felle lampen nodig. Sterker nog, zacht ligt geeft een veel mooier effect! En dan is het mooi meegenomen dat dit ook nog eens minder stroom kost en dus voordeliger is voor de portemonnee.

Licht en donker

Voor een sfeervolle tuinverlichting zorg je voor het juiste contract tussen licht en donker. In de praktijk betekent dit vooral dat je niet teveel verlichting moet plaatsen. Licht de tuin hier en daar subtiel uit voor een sfeervol geheel.

Creëer een ruimtelijk effect

Wil je de tuin wat groter laten lijken? Plaats dan een lichtpunt achterin de tuin voor een ruimtelijk effect.

tuin ideeen 2016 solar
Natuurlijk: je verlichting kan toch perfect op zonne-energie branden!

Laag bij de grond

Grondspotjes zijn trendy én subtiel. Je kunt grondspotjes gebruiken langs een tuinpad, maar ook om een specifieke boom, struik of tuinornament uit te lichten. Dat geeft je tuin een sfeervol en sprookjesachtig effect!

Kies de juiste kleur

De kleine kleurverschillen van lampen kunnen van grote invloed zijn op de sfeer in je tuin. Voor een moderne look kies je wit licht. Ga je voor een warmere sfeer? Plaats dan sfeervol of warm licht voor een romantischere uitstraling.

Aan de slag met je lichtplan

Wissel verschillende soorten tuinlampen af en plaats de lichtpunten strategisch in de tuin en je creëert in no-time extra sfeer in de tuin. Wel zo gezellig tijdens de donkere herfst- en winterdagen! Heb jij al een goed lichtplan voor de tuin? Ga met onze tips aan de slag en kies de buitenverlichting die past bij jouw situatie. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!