Soms loop je ergens binnen en ben je direct onder de indruk van het interieur. Omdat de kleuren kloppen, omdat alles bij elkaar past, omdat er creativiteit is gebruikt of omdat de sfeer geweldig is. Was het heel indrukwekkend? Dan kan bij thuiskomst je eigen interieur echt even tegenvallen. Toch is het niet moeilijk om je interieur naar een hoger niveau te brengen.

Op zoek naar inspiratie

Wie een stapje omhoog wil kan in de verleiding zijn om het hele interieur drastisch om te gooien. Oude meubelen er uit, nieuwe design meubelen er in. Dat kan zeker werken, maar is lang niet voor iedereen haalbaar. Begin daarom met het creëren van eenheid. Kies een vaste accentkleur voor kussentjes en andere accessoires en maak van je interieur echt een kloppend geheel.

TIP: Kijk eens in woonbladen of bij woonwinkels als Houweling Interieur voor inspiratie over stijl en kleur. Ontdek wat je mooi vindt en wat eventueel al dichtbij je huidige interieur ligt. Dan hoef je niet alles in één keer aan te passen.

Opvallende meubels en accessoires

Houd je het interieur relatief neutraal? Dan is er ruimte voor een echte blikvanger. Een opvallend meubelstuk met uniek design of accessoire waar duidelijk veel aandacht aan is besteed. Het feit dat je voor iets opvallends durft te kiezen toont lef en verandert het aanzien van je woonkamer. Voor je het weet is iedereen ook van jouw interieur onder de indruk.

Wat dacht je van een opvallende lamp of een hele grote wandklok. Of een groot bankstel in een bijzondere kleur. Ook met een mooi houten dressoir kun je hoge ogen gooien. Het staat centraal in je woonkamer en springt direct in het oog.

uniek design houten dressoir

Uniek design

Design meubelen en accessoires kenmerken zich vaak door een uniek design, maar dat kan ‘m ook in kleuren en materialen zitten. Het zijn vaak de ‘gewone’ meubelen met een unieke twist die opvallen als uniek design. Kasten met bijzondere deurtjes, een bank met een bijzondere print, of kleurencombinaties die direct in het oog springen. Meubelen waar overduidelijk zorg en aandacht aan besteed zijn, dat zijn de hoogstandjes qua design en die tillen jouw interieur naar een hoger niveau.