Bij een flinke verbouwing hoort een flinke berg rommel. Daar kun je, soms zelfs letterlijk, niet om heen.

De truc is dus om er voor te zorgen dat je ook zo snel mogelijk weer van je afval af komt. Dat geeft overzicht en werkt een stuk prettiger.

Afval scheiden is een goed idee

Welke kamer in huis je ook gaat verbouwen, er komt vaak allerlei puin en afval bij vrij. Het is verleidelijk om dat van je af te gooien, maar dan zit je eind van de dag wel met een flinke berg rotzooi. Door je afval tijdens het klussen al te scheiden, zorg je dat alles direct in de goede container kan en is je rommel een stuk sneller opgeruimd.

Zo snel mogelijk afvoeren

Wanneer je aan het einde van een klusdag moe je gereedschap aan de kant legt, wil je het liefst even helemaal niets. Helaas betekent dat wel dat je dan de volgende dag in de rotzooi moet beginnen. We raden je daarom aan om dagelijks – na het verbouwen – je afval zoveel mogelijk af te voeren.

Wat naar de stort moet kun je dan nog even wegbrengen en de rest kan thuis in de containers.

Volle containers? Zo los je het op:

Onze standaard containers voor papier en restafval zitten bij verbouwen vaak al snel vol. Lastig, want daar moet de rest van de week ook nog je gewone afval in. Een extra afvalbak is dus zeker welkom!

Gelukkig kun je hiervoor een rolcontainer huren. Die zijn er in verschillende maten en worden bij jou voor de deur geleegd. Dit scheelt eindeloze ritjes naar de stort om restafval te dumpen en is de snelste manier om van je afval af te komen.

Alles weer aan kant? Leg dan nog even snel je materiaal en gereedschap klaar voor de volgende dag. Dan ben je goed voorbereid en kun je vlot van start. Succes met de verbouwing!