Dat de slaapkamer een plek is waar je na een lange dag tot rust kunt komen weten we allemaal. De meeste mensen houden daar bij het inrichten van de slaapkamer dan ook rekening mee: Rustige kleuren, goede opbergruimte achter gesloten deuren, weinig accessoires. Maar er is nog iets dat je nachtrust écht verbeterd: verduisterende gordijnen.

Een donkere slaapkamer

De hoeveelheid licht in je slaapkamer is van grote invloed op je nachtrust. Als er buiten veel licht is, bijvoorbeeld door straatverlichting, of je wil kunnen slapen als de zon al op is heb je goede gordijnen nodig. Verduisterende rolgordijnen zijn dan echt een uitkomst! De stof van deze gordijnen laat geen licht door. Een goed passend rolgordijn bedenkt het hele raam en zo kun je de kamer dus goed donker maken.

Extra voordelen verduisterende gordijnen

In de slaapkamer is het grootste voordeel van deze gordijnen natuurlijk de verduistering. Maar rolgordijnen hebben nog meer voordelen. Zo dragen ze bij aan goede isolatie om winterse kou en zomerse hitte buiten te houden. De temperatuur in de slaapkamer blijft aangenaam en je bespaart energiekosten. Daarnaast kan het weren van teveel zonlicht er voor zorgen dat meubels of beddengoed niet of minder snel verkleuren, waardoor ze veel langer mooi blijven.

Handig én mooi

Wanneer we het hebben over verduisterende rolgordijnen denk je wellicht direct aan donkere gordijnen. Maar dat hoeft helemaal niet! Zoals je bijvoorbeeld bij marasol.nl kunt zien bestaan er verduisterende rolgordijnen in vrijwel alle kleuren. Er is dus zeker voor iedere slaapkamer een mooie kleur te vinden, ook voor de slaapkamers van de kinderen.

TIP: Wil je de huidige rolgordijnen in de slaapkamer niet vervangen, maar wel beter kunnen verduisteren? Kies dan voor verduisterende overgordijnen. Door die combinatie heb je goede controle over de hoeveelheid licht die binnenkomt en kun je het goed donker maken voor een betere nachtrust. Welterusten!