Eindelijk komt de dag in zicht waarop je mag verhuizen naar je nieuwe woning. Dat betekent dat het tijd is om je verhuizing voor te bereiden. Veel praktische zaken, zoals adreswijzigingen en verzekeringen aanpassen, moeten worden geregeld. Het allerleukste? Alle keuzes die je mag maken voor je nieuwe interieur!

Keuzes over kleur, materiaal en spullen

De hoeveelheid keuzes voor een nieuw interieur kunnen soms bijzonder overweldigend zijn. Naarmate het verhuizen dichterbij komt heb je veel van de grote keuzes over kleuren en materialen gemaakt en kun je je focussen op de details. En die details bevinden zich, grappig genoeg, ook vaak in je huidige woning. Het is aan jou om te beslissen welke meubels en accessoires meeverhuizen en welke zullen achterblijven.

Van groot naar klein

Begin met de grootste meubels. Je ziet de nieuwe woonkamer en zithoek vast al helemaal voor je. Passen je bank, eettafel en salontafel daarbij? En wat dacht je van het tv-meubel en de bijzettafels? Bekijk ieder meubelstuk afzonderlijk om tot een goed besluit te kunnen komen. Let daarbij op vorm, kleur, materiaal en stijl.

Gaan er meubels mee naar het nieuwe huis? Dan is er een grote kans dat je ook accessoires hebt die de selectie gaan overleven. Bekijk wanddecoratie, lampen, opbergbakken, klokken en andere decoratieve items. Misschien heb je voor een aantal al een vervangend exemplaar gekocht. Zet de oude spullen dan direct klaar om weg te gooien, te verkopen of naar de kringloop te brengen. Dat geeft rust in je hoofd.

Mix oud met nieuw

Een nieuw huis mag best een beetje nieuw voelen. Verhuis je het liefst al je meubels mee? Investeer dan wel in wat nieuwe accessoires. Een paar kussentjes op de bank of een nieuw schilderij aan de muur kunnen al heel veel doen. Door oude en nieuwe spullen te mixen en ze in je nieuwe huis net iets anders neer te zetten, creëer je toch een hele nieuwe look.

verhuizing

TIP: Beslis op tijd hoeveel spullen je gaat verhuizen. Daarmee maak je de planning van de verhuizing een stuk eenvoudiger. Aan de hand van je beslissingen kun je namelijk ook bepalen hoe groot de vrachtauto moet zijn, hoeveel verhuizers je nodig hebt en of je misschien toch liever een verhuisservice inschakelt.