Eindelijk is het zover: Je hebt je droomhuis gevonden, de koopakte getekend en de sleutels in ontvangst genomen…het is tijd om de verhuizing voor te bereiden! Terwijl je even pauze neemt van het inpakken van verhuisdozen, krijg je van ons nog wat handige tips over het verhuizen van je spullen.

Plan je nieuwe interieur

Zodra je zeker weet dat je gaat verhuizen, begint het plannen van je nieuwe interieur. Of misschien was je daar stiekem al mee begonnen en staat je moodboard al klaar? Hoe dan ook, dit is hét moment om te beslissen welke spullen je mee verhuist en wat er weg kan.Heb je het helemaal in beeld? Dan kun je aan de slag. Inpakken wat mee moet, weggeven of verkopen wat je niet wilt bewaren en nieuwe spullen inkopen om je interieur compleet te maken. Dit laatste kun je het beste doen wanneer je de sleutel van je nieuwe huis al hebt. Je kunt de nieuwe spullen daar direct heen brengen of er laten bezorgen als je online bestelt. Dat scheelt vast wat gesjouw op de dag van de verhuizing.

verhuizen woning inrichten

Stevig inpakken

Tijdens het inpakken van je spulletjes, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

  • Maak verhuisdozen niet te zwaar. Te zware dozen zijn lastig te tillen en kunnen eerder kapotscheuren.
  • Pak breekbare spulletjes extra zorgvuldig in. Zorg bij het inpakken voor een goede voorraad bubbelplastic en oude kranten om je spullen te beschermen.
  • Plak stikkers met ‘breekbaar’ op dozen waar kwetsbare spullen in zitten.
  • Label de verhuisdozen en zorg dat de nieuwe locatie (bv: ‘slaapkamer #1’ of ‘keuken’) duidelijk zichtbaar zijn. Zo komen de dozen direct op de goede plek in je nieuwe huis terecht. 

Efficiënt verhuizen: Verhuisauto’s en steekwagens

Efficiënt verhuizen doe je met een goede verhuiswagen of een flinke bus. Het liefst eentje waar je complete inboedel in kan om deze in één keer te verhuizen. Daarbij is het echt aan te raden te investeren in steekwagens. Dit scheelt zoveel! Jij sjouwt je misschien een breuk aan een enkele verhuisdoos, maar met een steekwagen rol je er gemakkelijk drie tegelijk de verhuiswagen in. Ideaal! Verhuizen gaat op die manier sneller en – als het goed is – met een stuk minder spierpijn achteraf.

Welkom thuis

Yes, al je spullen zijn over. Dan gaat de pret van het inrichten nu beginnen. Ga je na je verhuizing nog shoppen? Ook dan kan je steekwagen goed van pas komen! Ideaal om je nieuwe meubels of dozen met keukenapparatuur vanuit de auto naar binnen te brengen. We wensen je in ieder geval veel geluk in je nieuwe huis. Hopelijk voel je je er heel snel thuis!