Verlichting en sfeer. Als er iets grote invloed heeft op de sfeer in je hele woning, dan is het wel verlichting.

En als je dan een mooie lamp hebt, zorg dan zeker voor een goed peertje met sfeervol licht. Bij onze eettafel hebben we tegenwoordig alleen maar van die gloei-draad-lampjes, zonder lampenkap. Het oogt erg mooi, het licht is fijn en we hebben geen grote lamp in de ruimte hangen waardoor het ruimtelijker oogt.

Industriële hanglampen zonder echte lampenkap

Industriële hanglampen zijn al een hele tijd trendy en hangen inmiddels in veel huishoudens. Wil je nóg meer de industriële kant, maar houdt je tegelijkertijd niet van teveel tierelantijntjes. Lees dan vooral verder en doe inspiratie op aan de hand van de drie nieuwste trend in hanglampen.

Mini-lampenkap

Als je fan bent van een simpele industriële hanglamp, is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar een lampenkapje dat geheel of deels om je lichtbron zit gevouwen. Deze gave lampsoort wordt ook wel een snoerpendel of pendel hanglamp genoemd.

Je vindt ze tegenwoordig in allerlei kleuren en materialen, zoals steen, beton, hout, aluminium of kunststof. De mason jar is ook tof als verlichting sfeer, helemaal als je er met wat grof touw een coole hanglamp van maakt.

sfeer verlichting

Eigenlijk was ik zelf op zoek naar bovenstaand lampje, maar 2 jaar geleden zag je ze nog vrij weinig in de winkels. En degenen die we vonden waren te groot en pompeus.

verlichting met sfeer

Sfeer verlichting zonder lampenkap!
Natuurlijk kun je helemaal back to basic gaan en enkel een snoer met een lampje erin ophangen. Dat is dus bij mij thuis de situatie 🙂

Het oogt misschien niet zo speciaal.

Als je er echter een bundel van vier of vijf snoeren incl. lichtbron van maakt, is het ineens een eyecatcher. Het geeft een industrieel effect én het geeft ook nog eens meer licht dan een enkele snoer.

Met een snoer van touw geef je er en extra speciaal effect aan. verlichting sfeer

Pas wel op dat je er voorzichtig mee omgaat, want door de afwezigheid van een lampenkap is de kans op een gebroken lampje net iets groter.

Lichtsnoer

lichtsnoer sfeer verlichting

Het lichtsnoer ken je ongetwijfeld al, maar met deze verlichting kun je met een beetje creativiteit een bijzondere hanglamp van maken. Hang bijvoorbeeld een langwerpig blok hout (of een ander materiaal naar jouw keuze) aan je plafond en wikkel hier één of meerdere lichtsnoeren losjes omheen.

Zo creëer je je eigen, unieke én relatief goedkope hanglamp.