Geen interieur is compleet zonder passende raamdecoratie. Maar hoe vind je nou de juiste raamdecoratie voor iedere kamer? In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aandachtspunten die je kunnen helpen de beste keuze te maken.

Raamdecoratie zorgt voor sfeer in huis

Bekijk bij het kiezen van raamdecoratie goed naar de sfeer in de kamer. Ga je voor licht en fris of passen donkere kleuren beter bij je interieur? Door materiaal en kleur aan te laten sluiten bij je interieur, weet je zeker dat jouw nieuwe gordijnen straks perfect matchen. Dat staat zeker sfeervol!

raamdecoratie gordijnen

De mooiste materialen

Past houten raamdecoratie goed bij jouw interieur? Dan kun je kiezen voor jaloezieën van hout of bamboe. Ook PVC jaloezieën kunnen er uitzien als echt hout, maar dit materiaal bestaat ook in meer modernere looks. Voor een zachtere uitstraling kun je kiezen voor plisségordijnen. Die zijn, net als rolgordijnen, eenvoudig te bedienen en ook geschikt voor schuine ramen.

TIP: Brand je in de vensterbank onder je raamdecoratie regelmatig kaarsjes? Kijk dan eens of jouw favoriete raambekleding ook verkrijgbaar is van brandvertragend materiaal. Wel zo veilig.

raamdecoratie interieur

Over daglicht en verduisteren

In slaapkamers is het prettig om te kiezen voor raamdecoratie die goed verduisterd. Je voorkomt daarmee dat daglicht, of bijvoorbeeld straatverlichting, naar binnen schijnt terwijl je probeert te slapen. Dat is stukken beter voor je nachtrust. In de woonkamer en keuken is meer daglicht helemaal geen probleem. Wel kan het prettig zijn te kiezen voor een raamdecoratie waarbij je de instroom van licht goed kunt doseren, zoals bij jaloezieën en duo rolgordijnen.

De juiste maat raamdecoratie

Het is heel erg belangrijk om raamdecoratie te kopen met de juiste afmeting. Goed inmeten is dus noodzakelijk! Twijfel je over de maten? Laat deze dan opmeten door een expert. Wanneer je de goede maten op papier hebt staan kun je kijken naar gordijnen met standaard afmetingen of kiezen voor maatwerk, zoals een rolgordijn op maat.

raamdecoratie roze gordijn

Smaak is heel persoonlijk

Qua gordijnen valt er ontzettend veel te kiezen. Je wilt raamdeco die praktisch is, de juiste hoeveelheid licht doorlaat, maar ook iets wat mooi is. Vaak kom je al een heel eind als je kiest voor gordijnen die passen bij je interieur, die heb je immers ook zelf gekozen. Blijf vooral dicht bij jezelf. Je kiest niet iedere week nieuwe raamdecoratie en je kijkt er behoorlijk wat uren per dag tegenaan. Zorg dus dat je zeker weet dat je tevreden bent met je keuze.