Het is lekker weer, de zon schijnt en de ramen kunnen weer wijd open. Niet alleen om overdag het huis te luchten, maar ook ’s nachts, zodat het niet te warm is. De frisse lucht waait door het huis en we genieten er van…totdat er beestjes binnenkomen. Vliegen jagen op het eten dat nog op je bord ligt en muggen houden je uit je slaap of prikken je lek. Tijd voor een hor!

Een hor heeft veel voordelen

Hoeveel middeltjes en methodes er ook zijn om insecten buitenshuis te houden, met horren zit je eigenlijk altijd goed. Frisse lucht kan naar binnen, maar beestjes blijven buiten, ideaal. Bovendien zijn er horren voor vrijwel alle soorten ramen en deuren, dus ook voor die van jou. Benieuwd naar meer voordelen? We zetten ze voor je op een rijtje:

hor

Makkelijk te plaatsen

Of je nu kiest voor inzethorren, voor een hordeur, rolhorren of een inklem raamplissé, horren zijn eenvoudig te monteren. En sommige horren hoef je alleen maar vast te klemmen. Een kind kan de was doen!

Ventileren

Met een hor kan je raam nog gewoon open en dicht zoals je gewend bent. Zet alle ramen lekker open op een warme dag en laat frisse lucht binnen. Dat is ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid én je nachtrust.

horren

Beestjes blijven buiten

Het buiten houden van insecten is vaak de nummer 1 reden dat mensen horren aanschaffen. En dat snappen we! Een hor is namelijk perfect om vervelende vliegen, muggen en andere beestjes tegen te houden. Dan kunnen die je binnen in ieder geval niet meer storen.

Win de strijd tegen hooikoorts

Wist je dat horren ook pollen tegen kunnen houden? Zo heb je in ieder geval binnenshuis een stuk minder last van hooikoorts. Heb je normaal veel klachten? Dan ga je met een goede hor vast merken dat dit stukken minder is. En als je daardoor beter slaapt, kun je er de volgende dag buiten ook weer wat beter tegenaan!

Een mooie oplossing

De vervelende trekdeur-hor van vroeger is echt verleden tijd. Horren zijn tegenwoordig een stuk subtieler. Smallere frames, andere kleuren horgaas en stijlvolle plissé horren maken dat een hor veel minder in het oog springt. Een mooie oplossing dus, met veel fijne voordelen.