Welke raamdecoratie het beste past bij jouw interieur en woonwensen is heel persoonlijk. Zelfs per kamer kan dat enorm verschillen! Toch kiezen veel mensen voor jaloezieën. Waarom? Omdat ze enthousiast zijn geworden voor een of meer van onderstaande voordelen:

jaloezie raamdecoratie

Veel variatie in kleur en materiaal

Jaloezieën zijn al jaren ongekend populair. Nu de horizontale lamellen ook in steeds meer kleuren en materialen te krijgen zijn, worden nog meer mensen enthousiast. Geen fan van industriele aluminium jaloezieën? Kijk dan eens naar houten lamellen of exemplaren van bamboe. Daarmee haal je gelijk een stukje natuur en huiselijkheid in huis.

witte jaloezieën
Stijlvol! Deze jaloezieën vallen door hun kleur nauwelijks op, maar zijn wel heel mooi en praktisch

Spelen met natuurlijk licht

Houd je van natuurlijk licht in huis, maar heb je wel graag controle over de hoeveelheid licht? Dat kan met jaloezieën. Je kunt de lamellen precies in de stand draaien die jij prettig vindt. En verandert het buitenlicht? Dan draai je het gordijn gewoon wat verder open of dicht.

Veel privacy

Zoals je een jaloezie kunt draaien om natuurlijk licht binnen te laten (of juist buiten te houden), zo kun je ook zorgen voor een beetje privacy.

Wel daglicht, maar geen buren of voorbijgangers die voortdurend naar binnen kunnen kijken. Ideaal!

Jaloezieën zijn overigens een minder goede keuze wanneer je overdag alle raamdecoratie het liefst volledig opengetrokken wil hebben. Het voordeel van jaloezieën is dus vooral de middenweg daarin.

houten jaloezien

Makkelijk schoon te maken

Jaloezieën vervelende stofnesten? Welnee! Ze zijn juist heel gemakkelijk schoon te maken. Zeker bredere jaloezieën met wat meer ruimte tussen de lamellen maak je tijdens het schoonmaken in no time stofvrij.

raamdecoratie jaloezie smal raam
Ook voor smallere ramen is een jaloezie een stijlvolle vorm van raamdecoratie

Goede isolatie voor perfecte temperatuur in huis

Van alle soorten raamdecoratie zijn aluminium jaloezieën één van de meest warmtewerende gordijnen. Dat is prettig wanneer het buiten warm en zonnig is, maar ook op koude winterdagen waarop je de warmte niet graag via het raam verliest!

De beste jaloezieën zijn – naast dat ze bovenstaande eigenschappen bezitten – de jaloezieën die perfect passen bij jouw ramen en kozijnen. Goed inmeten is dus belangrijk! Afhankelijk van de maten kun je gaan voor een standaard product, of je bestelt jaloezieën op maat. Door online eerst wat stalen aan te vragen koop jij binnenkort de jaloezieën die perfect passen bij jouw interieur.