Gordijnen, dubbele beglazing, het dichten van naden en kieren…er zijn allerlei dingen die je kunt aanpassen in je woning om de ruimte beter te isoleren. Maar heb je weleens gedacht aan kruipruimte isolatie? Deze vorm van isolatie wordt vaak vergeten, maar heeft wel degelijk voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Meer wooncomfort

Het isoleren van je kruipruimte is een hele makkelijke manier om je huis behaaglijker te maken. Er komt geen kou of vocht meer omhoog via de vloer en dat scheelt enorm. Voor kinderen die op de vloer spelen ook een stuk aangenamer.

spelende kinderen op vloer

Lagere energiekosten

Isolatie voor kruipruimte zorgt er niet alleen voor dat er geen kou binnenkomt, het zorgt er ook voor dat warmte niet zomaar weg kan via de vloer. Je hoeft dus minder te stoken om je huis warm te houden. Dat zie je terug in de energiekosten. Kruipruimte isolatie is dus een investering die zichzelf eenvoudig terugverdient.

Een droger huis

Natte kruipruimtes kunnen voor veel ongemak zorgen. Denk aan vochtplekken, schimmel, zwamproblemen en een muffe lucht. Zonde als je mooie huis op die manier verpest wordt. Kruipruimte isolatie is vochtwerend en houdt de onderkant van je huis dus lekker droog. Ook roestige leidingen, betonrot en houtrot kunnen hiermee worden voorkomen.

Weg met beestjes

Net als vocht krijgen ook beestjes als muggen, slakken en pissebedden minder kans. Ze kunnen immers niet door de isolatie heen om onder je huis te komen. Kruipruimte isolatie scheelt je dus een hoop ongedierte.

Een snelle klus

Zie je er tegenop dat er wekenlang bouwmannen door je huis lopen om je woning te isoleren? Met kruipruimte isolatie is dat helemaal niet aan de orde. Dit is een snelle klus die vaak al in een halve dag geklaard kan worden. Zonder verbouwing en met weinig overlast dus. Ideaal!

kruipruimte isolatie

Je woning wordt meer waard

Er is nog meer goed nieuws: Dankzij alle voordelen van kruipruimte isolatie wordt je woning ook meer waard. Ook volgende bewoners profiteren immers van een droger, warmer huis. En de zekerheid dat leidingen, beton en hout onder het huis in goede staat blijven zorgt ook voor een hogere woningwaarde.

Zelf doen of uitbesteden?

Het isoleren van de kruipruimte kun je in principe prima zelf doen. De vraag is alleen of je dat moet willen. Als je twee rechterhanden hebt en verstand van isolatiemateriaal zal het je zeker lukken. In alle andere gevallen is het wellicht slimmer om de klus uit te besteden. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je maximaal voordeel uit de isolatie haalt.

Even een expert bellen dus. Dan zit je er komende winter extra droog en warmpjes bij.