Toe aan nieuwe kozijnen? Kies dan voor kunststof. Lang waren bij de meeste huizen de kozijnen van hout. Niets mis mee natuurlijk. Maar kunststof kozijnen bieden veel voordelen en zijn er ook voor de ramen in jouw (nieuwe) huis.

Nieuwe kozijnen bij renoveren of nieuwbouw

Bij het bouwen of renoveren van een huis moet je veel keuzes maken. Materialen, kleuren, vormen, stijlen, het houdt niet op. Een leuk proces om te doorlopen, maar ook een flinke klus. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen daarbij voor kunststof kozijnen. En dat is niet voor niets. Deze kozijnen hebben veel voordelen en zijn daardoor zeker het overwegen waard. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

Een duurzame keuze

Kunststof kozijnen zijn heel milieuvriendelijk en kunnen voor een groot deel gerecycled worden. Maar voordat het zover is gaat het materiaal gerust tot wel 50 jaar mee. Een goede investering dus! Kleine kanttekening hierbij is dat eventuele beschadigingen lastiger of niet te repareren zijn, iets wat bij houten kozijnen wel vaak mogelijk is.

Lekker makkelijk in onderhoud

Vergeet schuren, lakken en ander onderhoud. Haal af en toe een sopje over de kunststof kozijnen en ze glimmen weer als nieuw. Dat scheelt veel tijd en geld!

Goede isolatie

Kunststof kozijnen zorgen voor een goede isolatie, zowel voor warmte als voor geluid. De warmte van binnen ontsnapt dus niet via je kozijnen en dat is gunstig voor je energierekening. Dat ze ook geluid isoleren is mooi meegenomen als je de muziek eens wat harder zet of als de kinderen lawaai maken. Dan ben je anderen niet tot last.

Veel variatie en mogelijkheden

Geen raam is hetzelfde en daarom zijn er kunststof kozijnen in heel veel soorten en maten voor onder andere rechte ramen, kiepramen en draairamen. Grote kans dus, dat er ook kozijnen zijn voor jouw ramen. Ook qua kleur valt er veel te kiezen. Kozijnen van kunststof zijn is verschillende kleuren leverbaar en er zijn ook varianten met houtnerf. Daarmee profiteer je van alle voordelen van kunststof en heb je de ook van hout. Zeker bij wat klassiekere huizen staat dit prachtig!

TIP: Kies een neutrale kleur die lange tijd meegaat. Je kunt kunststof kozijnen niet overschilderen, dus je kleurkeuze is erg belangrijk.

Laat je goed adviseren

Nieuwe kozijnen kies je niet zomaar. Laat je daarom vooraf goed adviseren door een expert van Bermon. Zij weten alles van kozijnen en helpen je met het maken van de beste keuze voor jouw woning.