Overweeg je om een terrasoverkapping in de tuin te plaatsen? Dat snappen we! Een terrasoverkapping ziet er niet alleen mooi en gezellig uit, maar heeft ook een aantal andere fijne voordelen. We noemen er zes:

Extra vaak buiten zitten

Dit is direct het meest genoemde voordeel van terrasoverkappingen. Wie graag buiten zit, hoeft met een terrasoverkapping niet altijd te wachten tot de zon voldoende doorbreekt. Ook tijdens een regenbui of met wat frissere temperaturen zit je onder de overkapping beschut en toch buiten. Ideaal!

terrasoverkapping

Goede zonwering

Op zonnige dagen lijkt een terrasoverkapping minder nodig, maar dat hoeft niet zo te zijn! De overkapping biedt goede bescherming tegen de felle zon. Je zit er heerlijk in de tuin, maar bent voor zonwering niet afhankelijk van een zonnescherm of parasol die je soms al je uitzicht ontnemen.

Extra opbergruimte in de tuin

Tuinmeubels, kussens en tuingereedschap kunnen prima worden opgeborgen onder de overkapping. Ook ’s winters kunnen ze daar blijven staan. Potplanten die op een beschutte plek moeten overwinteren staan onder de overkapping ook goed. Dat scheelt een hoop gesleep als de zomer voorbij is!

Meerwaarde voor je woning

Een terrasoverkapping maakt niet alleen je tuin mooier, het zorgt ook voor een stijging van de woningwaarde. Veel kopers vinden een terrasoverkapping een groot pluspunt aan een nieuwe woning en ze zijn bereid daarvoor te betalen. Zo geniet je dus zelfs bij het verkopen van de woning nog van de terrasoverkapping waar je in geïnvesteerd hebt.

terrasoverkapping

Makkelijk in onderhoud & duurzaam

Een goede terrasoverkapping gaat lang mee en is dus erg duurzaam. Dankzij het gebruik van goede materialen, hoef je bovendien qua onderhoud weinig te doen. Maak je terrasoverkapping regelmatig schoon en geniet extra lang van je tuin én je overkapping.

Gemakkelijk te bouwen

Terrasoverkappingen zijn er in allerlei soorten en maten, maar zijn over het algemeen gemakkelijk te bouwen. Natuurlijk kun je de plaatsing van de overkapping overlaten aan een vakman. Dat kost wat extra’s, maar dan weet je zeker dat je overkapping straks goed in elkaar zit.

Je kunt ook kiezen voor een zelfbouw terrasoverkapping. Dan moet je zelf aan de bak om hem in elkaar te zetten, maar daar kun je dan daarna wel vol trots van genieten.